Hlavní obsah

Jestli se něco nezmění, v českém rybníčku to bude takové, řekl liberecký Valenta k penaltám Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslal Liberec proti Spartě nádhernou střelou do vedení, ale v posledních minutách už Matěj Valenta jen ze střídačky sledoval, jak Sparta výsledek dvěma góly z pokutových kopů otočila. „Za prvé rozhodlo, že jsme nepřidali druhý gól. A za druhé to, co se stalo na konci,“ konstatoval. Pražené u Nisy vyhráli 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Dominik Starý vylučuje Gigliho Ndefeho ze Slovanu Liberec během utkání se Spartou.

Článek

Viděl jste penaltové situace?

Už jsem nebyl na hřišti, takže ne. Viděl jsem jen zákrok na červenou na Mészárose. Za mě to byl úplně stejný zákrok jako Ivana Varfolomejeva v poháru se Spartou (čtvrtfinále). Měl se ohodnotit červenou kartou. Jestli nebudeme chránit zdraví hráčů, bude to hodně blbý. A k penaltám bych se nechtěl vyjadřovat. V televizi jsem to neviděl a z lavičky je to daleko. Dokážu si představit, že pravidla budou rozhodně jiná.

Co tím myslíte?

Myslím tím, že VAR by měl pracovat tak, jak má.

Před odpískáním druhé penalty to nejprve vypadalo, že VAR posuzuje právě faul na Mészárose. Věděl jste, že se sudí vrací k předchozímu souboji ve vápně?

Nevěděl. Až pak jsem zaslechl, jak někdo na hřišti říká, že penalta... Ať už je, nebo ne, měla se dávat červená karta.

Co jste si pomyslel v tu chvíli?

To je asi jedno, co si myslím já, ale jestli se tohle fakt nezmění, tak v tom našem českým rybníčku to bude takové, jaký to je...

Cítíte velké zklamání?

Určitě. A taky frustraci. Měli jsme rozhodně víc ložených šancí ze hry než soupeř. Zklamání je tam určitě. Zápas byl dobře rozehraný. Nevím, v kolikáté minutě jsme dostali první branku...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Sparty Praha padá po zákroku Gigliho Ndefe ze Slovanu Liberec.

V 90. minutě.

Je to těžké.

Jak na vás Sparta na hřišti působila, cítil jste z ní na hřišti sílu?

Spíš jsem ji cítil z pohárového utkání. Ale je to těžké. Jestli se nepletu, v týmu měli pět změn. Pro kluky je to strašně těžký. A když Sparta nemá herní převahu, vždy si pomůže standardkou. A to byl asi největší rozdíl. Oni na nás nevyvinuli tlak. My jsme často získávali balony a chodili do protiútoků. Nevstoupili jsme do zápasu dobře tak, jak jsme chtěli. Pak nám pomohl vstřelený gól. Myslím, že jsme byli rozhodně nebezpečnější než Sparta. Je to po ně těžký, hráli jsme z bloku a dostávat se tam není úplně lehký. Proto jsme měli příležitosti.

Překvapilo vás při vašem gólu, kolik jste dostal prostoru?

Pohlídal jsme si ofsajd a Frýďa to tam dal z jedničky. Upřímně, zpracování se mi nepovedlo, chtěl jsem si to dát na zem. Ale dobře mi to hopslo a pak jsem jen zavřel oči. Samozřejmě, že mě to překvapilo, ale nějak mě to neovlivnilo. Měl jsem v hlavě, co chci udělat. Udělali chybu, což se ve fotbale stává.

Reklama