Hlavní obsah

Jsme první, což je příjemné. Ale o titul hraje Sparta se Slavií, prohlásil plzeňský kouč Bílek

Plzeň

Angažmá v Plzni začal květnovou porážkou na Spartě, v sobotu si však kouč Plzně Michal Bílek pořádně spravil chuť. Viktorii dovedl ve šlágru fotbalové ligy proti týmu z Letné k naprosto zaslouženému triumfu 3:2, se Západočechy navíc slaví návrat na první místo. „Spartu jsme přehráli. Jen škoda neproměněných šancí, závěr nemusel být tak napínavý," uvedl Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól během utkání se Spartou.

Článek

Mohla Plzeň zahrát líp?

Myslím, že to byl nejlepší zápas Viktorky pode mnou. Utkání jsme zvládli po všech směrech. Měli jsme tempo, energii, dostali jsme Spartu pod tlak. Dali jsme tři góly, měli další šance. K tomu byla skvělá atmosféra. Večer z našeho pohledu neměl chybu.

Co jste s týmem, který byl po vyřazení z evropských pohárů a pádu v Hradci Králové psychicky dole, provedl během reprezentační pauzy?

Využili jsme ji jak k odpočinku, tak k tvrdé práci. Kluci vypadali na trénincích velmi dobře, čišela z nich velká chuť. Je super, že si ji přenesli do zápasu.

Právě takovou vzpruhu Plzeň potřebovala?

Rozhodně. Potřebovali jsme vyhrát kvůli psychice. Nebyli jsme po vyřazení z evropských pohárů a porážce v Hradci v jednoduché situaci. Ale ukázali jsme svoji sílu. Věřím, že na výkon se Spartou v lize navážeme.

Vedete znovu ligu, Spartě jsme lehce odskočili. Upřímně, má Viktoria na titul?

O titulu bych vůbec nemluvil. O něj hrají Slavia a Sparta. My jsme rádi, že jsme výsledkově chytli začátek sezony. Samozřejmě je příjemné, že jsme první. Porazili jsme Spartu, která vyhlásila útok na titul. Pro nás je příznivé vědět, že jsme schopní hrát s těmito týmy dobré zápasy. Dokonce je i porazit.

Sedí Plzni pozice černého koně soutěže?

Nechci o titulu mluvit, je odehraných pouze sedm kol. Máme soutěž dobře rozehranou, ale o čem budu přemýšlet od neděle, je příští utkání s Budějovicemi.

Reklama

Související témata: