Hlavní obsah

Jsme zklamaní, přiznal dvougólový střelec Zbrojovky Škoda po plichtě s Příbramí

Brno

Střelecká fazóna se ho pořád drží, ale ani tentokrát nestačily dvě trefy Michala Škody brněnským fotbalistům na vítězství. Zbrojovka sice otočila díky jeho gólům v ligovém zápase s poslední Příbramí skóre na 2:1 ve svůj prospěch, avšak vedení si poté nechala vzít a musela se spokojit s jediným bodem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Pilík z Příbrami (vlevo) a Michal Škoda z Brna v souboji.

Článek

„Prožívám nejlepší sezónu, v koncovce se mi daří. Velká škoda, že moje branky stačí jen málokdy na vítězství. Jsme samozřejmě zklamaní, že jsme nezvítězili a nemáme tři body. Bohužel jsme si nepohlídali klíčovou standardku," litoval Škoda, který zaokrouhlil podzimní účet na deset gólů.

Trochu se kál, že předtím z čisté šance nezvýšil na 3:1. „Špatně jsem ji řešil. Pálil jsem z první, ale měl jsem si dát balón ještě na stehno. Takhle letěl asi šestnáct metrů vedle tyče," zavtipkoval. „Musíme teď ve zbývajících dvou podzimních kolech uhrát co nejvíc," plánoval okamžitě.

Trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec viděl dvě příčiny toho, že jeho celek nedotáhl dobře rozehrané střetnutí k vítěznému konci. „Jednak to byla ta Michalova neproměněná tutovka, a taky předčasný odchod ze hřiště záložníka Honzy Poláka, který nebyl úplně fit. V závěru měli ještě jasnou střeleckou příležitost hosté, a tak jsme se dokonce chvíli klepali, abychom neprohráli," přemítal Habanec.

Pilík provokoval fanoušky Brna

S remízou nepanovala velká spokojenost ani v kabině Příbrami. „Je asi zasloužená, ale my hrajeme o záchranu a potřebovali jsme body tři," říkal středopolař Tomáš Pilík, jenž otevřel skóre proměněnou penaltou. Vedoucí gól přiběhl slavit pod brněnský kotel. „Trochu jsem fandy Zbrojovky hecoval. Oni mně taky svým skandováním nešetřili," usmíval se Pilík. Vše souvisí s případem starým už téměř rok, kdy měl nakročeno z Příbrami do Brna, avšak přestup se nakonec neuskutečnil. „K tomu už bych se nerad vracel," hned zvážněl.

Příbramský kouč Petr Rada se nechal po utkání slyšet, že za normálních okolností by byl bodík z cizího hřiště příjemný. „Jenže v naší situaci je plichta málo. Přitom druhá půle v Brně byla asi naší nejlepší na venkovním stadiónu v této sezóně. Teď se musíme soustředit na další důležitý zápas s Jihlavou," hleděl už dopředu.

Rada litoval poslední čtvrthodiny prvního poločasu, v němž si nechal jeho celek dát dvě branky. „Zbrojovka potrestala naše chyby. Přitom roh, po němž jsme inkasovali druhý gól, byl úplně zbytečný. Navíc úvodních třicet minut jsme měli navrch my," měl jasno.

Reklama