Hlavní obsah

Jubilant hrdinou Plzně! Potřebovali jsme nastartovat ligu, teď už ale přepínáme na Tiraspol, řekl Havel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemohl si přát lepší oslavu. Obránce Milan Havel ve svém 100. ligovém zápase za Plzeň vystřelil úřadujícím mistrům výhru nad výbornými Pardubicemi. Navíc přidal i důležitý obranný zákrok při šanci Hlavatého.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Havel z Plzně slaví rozhodující branku.

Článek

„Mohlo to být klidnější, vítězství bereme. Teď přepínáme na Tiraspol," řekl Havel po sobotním duelu v Doosan Aréně, který už se spoluhráči vyhlíží úterní odvetu 3. předkola Ligy mistrů s moldavským šampionem.

Jak se rodila těsná výhra?

Velmi těžce. Věděli jsme, co nás čeká, Pardubice odehrály skvělý zápas s Budějovicemi, i když prohrály. Po první půli jsme sice vedli, ale moc nám nevyšla. Soupeř po přestávce zaslouženě vyrovnal. Potom jsme zapnuli a dokázali jsme zvítězit.

Ceníte si víc vstřeleného gólu nebo obranného zákroku proti střele Hlavatého, kterým jste tým zřejmě zachránil od inkasování?

Šlo o hodně nepříjemnou situaci, měl jsem při ní také štěstí. Míša Hlavatý to měl na noze, instinktivně jsem mu strčil do rány nohu, povedlo se mi ji zblokovat. Samozřejmě jsem rád i za gól. Nejdůležitější ale je, že máme tři body. Po remíze v Teplicích jsme ligu potřebovali nastartovat.

Pomohly týmu změny v sestavě do druhého poločasu? Přišli zkušení Bucha, Sýkora a Pilař.

Možná se tím naše hra uklidnila, druhá půle vypadala líp i když soupeř vyrovnal. Tím gólem jsme dostali facku, potom jsme začali hrát.

Bylo těžké přešaltovat v hlavě z předkola Ligy mistrů na českou ligu?

Postup přes Tiraspol do play off Ligy mistrů je náš velký sen. O něco hůř se přepíná z poháru na ligu, ale máme zkušený tým. Každá ztráta v lize bolí, těsné a vydřené vítězství nad Pardubicemi nám může dodat sílu.

Byli jste se záložníkem Kalvachem jediní z mužstva, kteří jste odehráli celý úvodní zápas s Tiraspolem i ligový s Pardubicemi. Jste unavený?

Program je náročný, únava nějaká je. Ale vůbec si nestěžuju, jsem naopak rád, že tolik zápasů máme. Tři roky jsem koukal na evropské poháry v televizi, strašně moc jsem si je přál hrát.

Byl zápas s Pardubicemi dobrou generálkou na odvetu s Tiraspolem?

Zase jsme vyhráli dva jedna, v této sezoně už potřetí. Takže jsme navázali na tu minulou, kdy jsme tímto výsledkem často vyhrávali. Nebudeme se zlobit, pokud to takhle půjde dál.

Reklama