Hlavní obsah

Jubileum s hořkou pilulkou. Černý dostal dres, v Ďolíčku ale slavil Baník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V mrazivém sobotním odpoledni si užil speciální duel. Pavel Černý zapsal do fotbalového životopisu 150. ligový start, který mu těsně před úvodním hvizdem zápasu s Ostravou připomněla i číslovka na památečním dresu. Ten po nástupu na trávník slavnostně obdržel od vedení pardubického klubu.

Foto: FK Pardubice

Pardubický útočník Pavel Černý. Ilustrační foto.

Článek

Ostřílený matador, jenž ve východočeském klubu kroutí pátou sezonu a nejvyšší soutěž si zakopal také v Jablonci i Hradci Králové, vyběhl v 36 letech do jubilejní bitvy. Jenže po jejím skončení radostí neoplýval.

„Neřekl bych, že by nás Baník v první půli něčím zaskočil, přesto jsme ale inkasovali dvě branky, které rozhodly o průběhu utkání. Soupeř byl důraznější, agresivnější ve vápně a jeho okolí," povzdechl si po prohře 0:3 útočník Pardubic, které navíc po půlhodině přišly o záložníka Šimka. „Natáhl si zadní sval, musel okamžitě střídat," vysvětloval trenér Jaroslav Novotný.

Jeho parta nezlomila bídnou bilanci na domácím hřišti v Ďolíčku, kde na podzim vyhrála pouze jednou. Po přestávce sice přidala plyn, zkorigovat skóre se jí však nepovedlo. „Měli jsme silnou pětadvacetiminutovku, ale bohužel jsme se k ničemu vážnému nedostali. Měli jsme asi dva náznaky šancí, ale naložili jsme s nimi tak, jak naložili," litoval Černý.

„Podržel je gólman a ztrestali nás z produktivity. Po třetím gólu si to už pohlídali," mrzelo borce, který fotbalové geny zdědil po stejnojmenném otci, jenž v devadesátých letech sázel góly za hradecké Votroky, pražskou Spartu nebo japonskou Hirošimu.

Reklama

Související témata: