Hlavní obsah

Juliš musí zlepšit kondici. Pak bude pro tým platnější, říká kouč Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník Lukáš Juliš přišel do Olomouce jako velká posila, náhrada za Mojmíra Chytila, jenž přestoupil do pražské Slavie. Trenér Václav Jílek o něj moc stál. Byl a je stále přesvědčený, že góly obávaného kanonýra Sigmu potáhnou. To platí. Juliš se za Hanáky v šesti zápasech trefil už třikrát. V poslední době je ale častěji v ofsajdu, než střílí. A všiml si toho i olomoucký kouč.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Lukáš Juliš z Olomouce v zápase s Teplicemi.

Článek

„Vnímáme, že nám třeba teď s Libercem k vítězství 2:0 pomohl proměněním penalty, ale stejně tak to, že ho potřebujeme silnějšího ve hře. To je fakt,“ prohlásil Jílek.

Prvotní příčina potíží Juliše je podle něj v kondici. „Je nezbytné ho v tomto směru více dotáhnout. Musí být lépe připravený. V momentě, kdy jsou extrémně náročné klimatické podmínky, velké horko, dusno, hráči, kteří jako on ještě nejsou fyzicky na vrcholu, to hůře snášejí. Lukáš se dříve dostává do únavy a pak ho to v zápase dohání,“ ví Jílek.

„Není to však o tom, že by nechtěl pracovat, doběhnout nějaký míč. Je to jen otázka toho, aby byl, jak už jsem řekl, dotažený. V době, než přišel, nebyl v optimálním tréninkovém režimu. Známe jeho sílu v boxu. Když se tam dostane, je schopen se prosadit. Máme však nároky na to, aby byl aktivnější, v mezihře, více součástí útočných akcí,“ dodal vzápětí.

Juliš si je toho podle trenéra vědom. „Ví, že na sobě musí pracovat a to bude. V reprezentační pauze má prostor na to, aby udělal něco navíc. Když se dostane na vyšší kondiční úroveň, bude daleko platnější,“ míní Jílek.

Zdůraznil přitom, že v posun útočníka k lepšímu věří. „Možné to určitě je. Do sezony šel po nějakých pěti týdnech, z toho bylo jen čtrnáct dnů kondičního bloku. Pro hráče, který se půl roku, rok pohyboval na úrovni střední zátěže nebo minimální a neměl zápasové vytížení, je to strašně málo,“ dodal.

Reklama