Hlavní obsah

Vyloučení komplikují Spartě život. Od Karabce je to neakceptovatelné, žehrá Priske

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v sezoně se vešel do základní sestavy fotbalové Sparty. A hned se obsadil do hlavní role. Nejprve kladné, pak záporné. Adam Karabec otevřel skóre ligového utkání s Karvinou (3:1), ve druhé půli však nesmyslným zákrokem poslal svůj tým do deseti. „Jeho výkon se mi moc líbil, byl jsem s ním moc spokojený. Pak ale incidentu předcházelo špatné rozhodnutí, kterého bude sám Adam dlouho litovat,“ tuší trenér Brian Priske delší trest.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Jan Machálek nakonec ukázal Adamu Karabcovi červenou kartu.

Článek

Měl energii, otevřel skóre, šance nachystal i spoluhráčům. Dost možná mohl být mužem zápasu, jenže deset minut po přestávce předvedl zkrat. Mimo hlavní dění nasadil loket do obličeje Dominika Žáka.

Rozhodčí Jan Machálek nejprve ukázal Adamu Karabcovi žlutou kartu. Byl však povolán k videu, u monitoru rozhodnutí změnil. Rovnou červená.

„Byla jasná. Souboj úplně mimo míč, na tabletu to bylo hned vidět. Jsem rád, že se k tomu rozhodčí vrátil,“ líčí karvinský trenér Tomáš Hejdušek.

Letenští mu neodporují. Ostatně ani sám Karabec neprotestoval.

„Červenou kartu dostal zaslouženě. Od Kary je to neakceptovatelné. Pokazil si dojem z výkonu prohřeškem. Musí být se sebou velmi nespokojený,“ souhlasí sparťanský kouč Brian Priske.

Co bude se sparťanským triem Karabec, Daněk, Ševčík? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Omluvil se. Myslím, že to ani nechtěl,“ míní záložník Jakub Pešek.

Sparta každopádně dohrávala o deseti dvě kola po sobě. V Teplicích zaplatila Krejčího vyloučení ztrátou bodů (1:1). S Karvinou pak Karabcův zkrat jen nejistotou a obavami po snížení soupeře na 2:1.

„Nemyslím si, že by dvě vyloučení měla nějaký hlubší význam. Situace z Teplic byla po souboji, nedělní byla zase úplně o něčem jiném. Vždy, když máte o hráče míň a soupeř posílá do vápna jeden centr za druhým, tak to samozřejmě pocítíte a stát se může cokoliv,“ přemítá Priske.

Fotogalerie

„Disciplína je nesmírně důležitá, na druhou stranu jsem moc rád za reakci týmu, za to, jak kluci po vyloučení pracovali. Třeba Sejk a Vydra přišli do druhé půle a nechali na hřišti vše,“ poukazuje dánský kouč.

„Naše vítězství je naprosto zasloužené, kvůli červené kartě jsme si to ale zkomplikovali víc, než jsme měli. Do té chvíle jsme měli utkání naprosto pod kontrolou,“ poznamenává Priske.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.