Hlavní obsah

Trpišovského nadzvedávaly (ne)karty, Látal reagoval překvapivě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U laviček v zápase Jablonce se Slavií se vařila krev. Hlavní sudí Dalibor Černý napomínal postupně hned čtyři členy realizačních týmů, po dvou na každé straně včetně hlavních trenérů, jabloneckého Radoslava Látala a hostujícího Jindřicha Trpišovského. Zápas skončil remízou 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání Fortuna ligy.

Článek

Nejprve napomínal domácího trenéra gólmanů Oldřicha Pařízka za opuštění technické zóny ve 41. minutě krátce před pokutovým kopem, při kterém jeho svěřenec Hanuš vychytal střelce Jurečku.

Už po skončení prvního poločasu pak při odchodu do kabin viděl žlutou kartu Látal. „Bavili jsme se o mé rodině,“ odpověděl Látal s ironickým nádechem na tiskové konferenci, čím si napomenutí vysloužil. Nad penaltou za Čanturišviliho ruku se však podivoval. „Já ji ještě neviděl, ale pět minut se nehrálo, mohlo to být vyřešený dřív,“ okomentoval pokutový kop, jehož správnost téměř pět minut zkoumal VAR.

Ve druhém poločase se pak žlutilo i na hostující lavičce. V 65. minutě byl napomínán Trpišovský i se svým asistentem Zdeňkem Houšteckým.

„Rozčiloval jsem se, protože mně vadí žlutý karty za zákroky vestoje. Pak tam jsou skluzy jako ten Součkův zezadu na Zafeirise, který je bez žluté karty. To mně hodně vadí, když tým, který chce celý zápas útočit má víc žlutých karet než bránící tým,“ řekl Trpišovský k faulu ze 65. minuty. Nutno však poopravit, protože jablonečtí hráči viděli žlutou kartu čtyřikrát, hostující fotbalisté byli napomínání třikrát.

„Konkrétně třeba žlutá karta pro Ogbua po souboji vestoje s Hübschmanem, v první půli zase Tijani dostal žlutou kartu za souboj vestoje. A pak tam jsou skluzy a nic. Vadí mi zákroky zezadu na technické hráče, kteří chtějí hrát. Když projdou za poločas tři zákroky zezadu na špílmachra a je to bez žluté karty, a pak ji dostane hráč za souboj vestoje… Všichni bojujeme za to, aby to bylo jinak,“ dovysvětlil Trpišovský.

Utkání bylo často přerušené fauly. „Čistého času se moc nehrálo, faulů bylo strašně moc. Strašně těžko se pak dostáváte do tlaku, když se každé dvě tři minuty třicet čtyřicet vteřin nehraje, protože obrany se stačí zformovat a mohou si vydechnout… Je to škoda, hlavně ve druhé půli i díky výsledku 1:1 to mohl být fotbal nahoru dolů. Bohužel se víc nehrálo, než hrálo a je to škoda,“ uzavřel Trpišovský.

Reklama

  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články