Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 2:0Jurečka udeřil z penalty hned dvakrát

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Jurečka (penalta) 1 : 0
62. Jurečka (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili ve 30. kole první ligy Liberec 2:0. O výhře domácích rozhodly dva proměněné pokutové kopy Václava Jurečky ve 40. a 62. minutě, čímž se slovácký kanonýr se 14 góly dostal do čela tabulky střelců. Tým z Uherského Hradiště porazil Severočechy v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a upevnil si čtvrté místo v tabulce s náskokem osmi bodů na pátou Ostravu. Slovan bude hrát nadstavbu ve skupině o umístění a jeho soupeřem bude Olomouc.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek

Kdyby domácí vedli po čtvrthodině 4:0, nemohl by se nikdo divit. Vypracovali si totiž čtyři brankové příležitosti, které po gólech přímo volaly. A na konci všech byl hrotový útočník Cicilia. Dvakrát ho vychytal Vliegen, jednou šla střela nad a jednou olízla břevno.

Liberec se z náporu brzy otřepal, vyrovnal hru a dostával se i do zakončení. Největší šanci na otevření skóre měl Hilál, ale z deseti metrů ho vychytal gólman Borek, který nahradil Nguyena, jehož start v dnešním utkání vyloučila dohoda klubů o hostování.

Spalovačem domácích šancí číslo dvě se pak stal Kalabiška. Ve 29. minutě přehlavičkoval gólmana i s brankou, o dvě minuty později pak po jeho střele vykopával míč před brankovou čarou Gebre Selassie. Vedení se tak Slovácko dočkalo z penalty. Po faulu Višinského na Reinberka jej proměnil Jurečka a trefil se po šestizápasové pauze.

Slovácko pokračovalo v ofenzivním představení i po přestávce, hýřilo pohybem a nápady. Cicilia zblízka opět neprostřelil Vliegena a tak na řadu opět přišel pokutový kop, tentokráte za ruku Michala. Podruhé v zápase ho bezpečně proměnil Jurečka.

Liberec se z tlaku vymanil až v samotném závěru, ale nedočkal se ani korekce výsledku, i když šance měli Mikula a Tupta. Venku tým kouče Kozla nevyhrál osmé ligové utkání po sobě.

Fotbalová liga - 30. kolo:
1. FC Slovácko - Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 40. a 62. obě z pen. Jurečka. Rozhodčí: Křepský - Bureš, Mikeska. ŽK: Kalabiška, Ljovin - Michal, Višinský, Purzitidis, Diváci: 3068.
Slovácko: Borek - Reinberk (83. Vecheta), Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (66. Tomič), Jurečka (83. Ljovin), Holzer (66. Šimko) - Cicilia (90.+3. Juroška). Trenér: Svědík.
Liberec: Vliegen - Koscelník, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula - Havelka (79. Stoch), Michal - Matoušek (76. Tupta), Frýdek (59. Rondič), Višinský (59. Ghali) - Hilál (59. Rabušic). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články