Hlavní obsah

K čemu je video? Chorý jako Zidane, červenou ale za hlavičku Sörensenovi nedostal. Chyba, hlásí komise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Docela paradox. Rozhodčí Dalibor Černý odpískal domácí Plzni faul až v 58. minutě. Již ve druhé minutě nastavení první půle přitom došlo ke sporné situaci. Ve vápně Sparty zůstali ležet domácí čahoun Tomáš Chorý a hostující stoper Asger Sörensen. Žádný trest nepřišel. Komise rozhodčích FAČR tentokrát reaguje rychle, podle jejího vyjádření měl být Chorý vyloučen. Pražané nakonec zvítězili 1:0 a Slavia může v neděli stáhnout náskok Viktorie v čele tabulku na jediný bod.

Chorý měl dostat červenou! Zase to podpoří debaty, jestli video k něčemu je, zní ze sparťanské kabinyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Opakované televizní záběry ukázaly, že nešlo o běžnou srážku hlavami. Než k oběma přiletěl balon, Chorý se rozhlédl, na Dána se podíval a aktivním pohybem mu dal hlavičku.

Červená karta? Kupodivu ne. Bylo patrné, že hlavní Černý komunikoval s VAR. U videa seděli Pavel Franěk s asistentem Jiřím Pečenkou.

Přestože Chorého zákrok připomínal faul, kterým Francouz Zidane ve finále MS 2006 počastoval Itala Materazziho a byl vyloučen, komunikace v Plzni byla jen krátká. Černý nebyl povolán k monitoru a po ošetření otřeseného Sörensena dal povel pokračovat ve hře.

„Na hřišti jsem si myslel, že šlo o vzájemnou srážku. O poločase jsme však dostali informaci, že to měla být červená karta. Proto jsme se pak ptal rozhodčího, proč ji neudělil. Odpověděl, že od videa nedostal signál. Rozproudí se tak zase diskuse, k čemu video vlastně je," líčí David Pavelka, kapitán Sparty a autor vítězného gólu.

„Ve 45. minutě měl být vyloučen domácí hráč za úmyslné udeření soupeře hlavou. Pro rozhodčího na hřišti se jednalo o velmi složitou situaci, měl intervenovat VAR," poukazuje komise rozhodčích na sociální síti.

Po 11 letech se Sparta v Plzni dočkala. Vítězství zařídil kapitán David PavelkaVideo: Sport.cz

„VAR Pavel Franěk byl stažen ze zítřejší nominace a tato hrubá chyba se významně projeví i v jeho budoucích nominacích na utkání.," dodává komise.

„Situaci vidím úplně stejně, což jsem o půli řekl rozhodčímu. VAR nedělal to, co měl, jasná červená karta. Čekal jsem, že se rozhodčí půjde podívat k monitoru. Nestalo se," přidává se Brian Priske, trenér Sparty.

Reklama