Hlavní obsah

K narozeninám dvouletá smlouva s Jabloncem. Pelta byl ke mně upřímný, říká Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Jabloncem kouč David Horejš koketoval již delší dobu a jeho poslední zápasy pravidelně navštěvoval, smlouvu na severu Čech však podepsal až nyní přesně v den svých 45. narozenin.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér David Horejš povede Jablonec

Článek

Takže ideální dárek?

(usměje se) Určitě je příjemný, že se to sešlo zrovna na mé narozeniny. Hlavně jde pro mě o závazek, protože Jablonec má určitě velkou tradici. Za posledních deset let patří v naší lize mezi top pět týmů, takže se na práci tady strašně moc těším. O to hezčí, že to vyšlo na moje narozeniny.

Jak vše oslavíte?

S manželkou a s dětmi. Dnes má narozeniny i syn, máme je ve stejný den. Takže to oslavíme v rodinném kruhu.

Na jak dlouho jste smlouvu podepsal?

Na dva roky.

Jaký budete mít realizační tým?

Ještě ho budeme řešit, ale z Budějovic se mnou přichází asistent Jirka Kohout a trenér brankářů Patrik Macej. A doplnění ještě budeme řešit.

Vzal byste Jablonec i v případě, že by sestoupil?

Vůbec jsem takhle nepřemýšlel. Když jsem se domluvil s panem Peltou a podali jsme si ruce, tak jsem Jablonec sledoval a jiné možnosti vůbec neřešil. Byl jsem přesvědčený, že se Jablonec zachrání, protože mužstvo mělo určitě kvalitu. Samozřejmě zápasy pak byly těžké, protože velkou roli v tom hraje i psychika. Ale pevně jsem věřil, že se Jablonec zachrání.

Jeho budoucnost se bude hodně odvíjet i od toho, jak na podzim dopadne soud s jeho majitelem Miroslavem Peltou. Nakolik jste nabídku zvažoval z tohoto pohledu?

Líbilo se mi, že pan Pelta ke mně byl upřímný. Řekl mi, jak se věci mají. A mě hlavně zajímala sportovní stránka. Bavili jsme se o tom, jak by mužstvo mělo vypadat, a to pro mě bylo hlavní. Co se týká těch dalších věcí, to je věc pana Pelty. Mě zajímá jen sportovní stránka, od které tady jsem.

Jablonec na svém webu děkuje za podporu se sloganem, že se vrátí silnější. Závazek pro vás?

Je. Proti Jablonci jsem měl možnost za poslední léta hrát a mužstvo měl vždy obrovsky kvalitní. Věřím tomu, že tady společně s lidmi, co tady jsou, a týmem, který budu mít k dispozici, postavíme takové mužstvo, které bude hladové a úspěšné a budeme předvádět fotbal, který se bude líbit.

Budete chtít, aby pokračoval Tomáš Hübschman?

Určitě chci, aby Tomáš Hübschman v týmu byl. Je to hráč, který byl klíčovým mužem v posledních zápasech v boji o záchranu. Věřím, že chuť ještě mít bude, protože zdravotně je v pořádku a Tomáš tady určitě tu roli vždycky bude mít.

Reklama

Související témata: