Hlavní obsah

Kanonýr Komličenko si na Fendricha nepřišel. Prozradil ho kratší rozběh, usmíval se opavský gólman

Opava

Bez šedesáti sekund to bylo pět set minut, co trvala opavská střelecká nemohoucnost, než ji v 10. minutě utkání 17. kola proti Mladé Boleslavi ukončil slovenský záložník Karol Mondek. Opava vedená premiérově trenérem Jiřím Balcárkem vyhrála díky jeho gólu 1:0 a po čtrnácti utkáních oslavila ligové vítězství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Marek Matějovský z Boleslavi a brankář Opavy Vilém Fendrich se zdraví po skončení zápasu.

Článek

„Nechtěli jsme hrát zanďoura, ale vletět na ně a dát rychle gól, což nám vyšlo. Měli jsme pak několikrát i štěstí, ale kluci takový výsledek potřebovali," radoval se 46letý Balcárek, jenž v reprezentační přestávce přesídlil do Opavy z druholigových Vítkovic.

Do opavské hry implementoval bojovnost, rychlost a zodpovědnost. A na co hráči v poli proti nejlepší útočné dvojici Komličenko, Mešanovič nestačili, to pochytal skvělý Vilém Fendrich. Zneškodnil nejméně čtyři vyložené šance, včetně pokutového kopu v podání nejlepšího střelce soutěže.

Hrdina věnoval výhru zesnulé babičce

„Komličenko mi už gól z penalty dal, proto jsem trochu tušil, kam by to mohl kopnout. A když jsem viděl, že si dává kratší rozběh, tak jsem si zvolil pravou stranu a byla to dobrá volba," popisoval Fendrich, jenž Komličenkovu střelu vytlačil na tyč.

„Něco jsem pochytal, měli jsme ale i trochu štěstí. Jsem moc rád za tenhle svůj výkon. Patří babičce, která měla v sobotu pohřeb," svěřoval se opavský brankář po druhé nule v řadě. „Ve čtvrtek jsem mu řekl, že bude naší jedničkou. Nejsem příznivcem střídání brankářů. Těší mě, že mu utkání takhle vyšlo," ocenil Fendricha Balcárek.

Pochvalu sklidil i od hostujícího kouče Jozefa Webera. „Podal fantastický výkon. Hned na chodbě jsem mu gratuloval. Při penaltě předvedl vynikající zákrok, protože to nebylo špatně kopnuté. Ale tentokrát bychom ten gól asi nedali, i kdybychom hráli do rána," povzdychl si trenér Mladé Boleslavi.

Opava ztratila vůdce

Opavští proti Mladé Boleslavi ale také ztratili. V 53. minutě si při obranném skluzu poranil levé koleno Pavel Zavadil, a přestože se po ošetření do hry vrátil, po dvou minutách opustil trávník na nosítkách. „Hned po utkání jsem s ním mluvil a není na tom dobře. Podstoupí lékařské vyšetření a uvidíme. Zavoš je vůdce jak v kabině, tak na hřišti. Byla ba to obrovská ztráta, kdyby vypadl ze sestavy," řekl trenér Opavy Balcárek, kterého v pátek čeká ostře sledované derby na hřišti Baníku.

Reklama

Související témata: