Hlavní obsah

Brno - Zlín 1:1Kanonýr Řezníček zachránil Brnu doma bod se Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Procházka 0 : 1
87. Řezníček 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína remizovali ve 22. kole první ligy v Brně 1:1. Do vedení je poslal v deváté minutě Václav Procházka, o vítězství přišli až v závěru, když v 87. minutě vyrovnal Jakub Řezníček. Patnáctým gólem v sezoně nejvyšší soutěže si upevnil vedoucí pozici v tabulce kanonýrů.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Dominik Simerský ze Zlína a Jakub Řezníček z Brna v souboji.

Článek

"Ševci" nezvítězili třetí kolo v řadě, venku v lize od srpna 2021 nevyhráli 25. utkání za sebou a v tabulce zůstali poslední. Zbrojovka zvítězila v jediném z posledních devíti kol a v neúplné tabulce je jedenáctá.

Zlín šel z první vážnější akce zápasu do vedení, přestože se v úvodu bránil náporu domácích. Na rohový kop Hrubého si z druhé vlny naběhl kapitán týmu Procházka a nikým neatakován měl cestu ke svému prvnímu gólu v této ligové sezoně usnadněnou.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Musa Alli z Brna a Martin Cedidla ze Zlína v souboji o balon.

Brno, které ve středu vypadlo ve čtvrtfinále domácího poháru s Českými Budějovicemi, se sice po hrubé chybě při bránění standardní situace oklepalo, jeho tlaku ale chyběla myšlenka a nápad. Za celou první půli nevystřelilo na bránu. Naopak moc nechybělo, aby podruhé inkasovalo. Jenže to by musel Hrubý ve 36. minutě z několika metrů překonat Berkovce.

Po přestávce Brňané zvýšili útočnou aktivitu, ale naráželi na hluboký obranný blok hostů, z něhož zlínští hráči vyráželi do brejků. V 63. minutě mohli vést o dvě branky, po rohovém kopu zasáhl Berkovec na čáře a následně zlikvidoval i dorážku Koláře.

Vzápětí jeden z obránců Zlína zastavil důrazně pronikajícího Řezníčka až v poslední možné chvíli před střelou, která mohla přinést vyrovnání. V 81. minutě udržel brněnské naděje na bodový zisk opět Berkovec, po chybě Tijaniho na něj postupoval zcela sám Kozák, jenže gól nedal.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fotbalisté Zlína se radují z branky v utkání s Brnem.

Mohl toho litovat, neboť v 87. minutě po tlaku Brna vystřelil Ševčík, Rakovan prudký míč jen nadzvedl a Řezníček jej zblízka poslal do sítě. Gól ještě potvrdil videorozhodčí.

Brno doma v lize se Zlínem podesáté za sebou neprohrálo (od dubna 2004) a potřetí za sebou tam s ním remizovalo. "Ševci" jsou s devíti nerozhodnými výsledky remízovým "králem" ligové sezony spolu s Olomoucí.

22. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Trinity Zlín 1:1 (0:1)
Branka: 87. Řezníček - 9. Procházka. Rozhodčí: Radina - Machač, Mokrusch - Szikszay (video). ŽK: Texl, Šural - Kozák, Procházka. Diváci: 4522.
Brno: Berkovec - Koželuh (61. Hrabina), Tijani, Šural, Granečný (82. Divíšek) - Texl, Endl (22. Falta) - Alli (82. Blecha), Ševčík, Hladík (61. Pachlopník) - Řezníček. Trenér: Dostálek.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Kolář (79. Didiba), Simerský, Procházka - Hlinka, Hrubý - Vukadinovič (67. Dramé), Slončík (79. Fantiš), Čanturišvili - Kozák (88. Kovinič). Trenér: Vrba.

Reklama