Hlavní obsah

Kanonýr už trénuje se Slavií, do Baníku za něj putuje náhrada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jedenácti góly v minulé ligové sezoně si řekl o pozornost předních klubů. Fotbalová Slavia proto nelenila a rychle po něm sáhla. Urostlý nigerijský útočník Muhamed Tijani má od Baníku svolení připravovat se na kondičním soustředění v Rakousku se sešívanými. Rýsuje se trejd cizinců, opačným směrem putuje z Edenu do Ostravy brazilský záložník Ewerton.

Foto: slavia.cz, Petr Končal

Slavia je na kondičním soustředění v Rakousku, k dispozici je také urostlý nigerijský útočník Muhamed Tijani.

Článek

Naplnila se páteční informace Sport.cz, že Muhamed Tijani absolvuje s červenobílými již kondiční soustředění v Aigenu. Do Rakouska za mužstvem přicestoval v neděli odpoledne.

"Slavia a Baník aktuálně příchod nigerijského útočníka do Edenu finalizují. Předmětem jednání mezi oběma kluby je přesun Ewertona opačným směrem. Brazilský záložník má od Slavie povolení začít trénovat s Baníkem, kde by měl v nadcházející sezoně působit," avizuje Slavia na svém webu.

"Kluby podmínky celého transferu ještě dojednávají, oba hráči se však už mohou zapojit od začátku do přípravy v nových týmech," potvrzuje Baník na svém twitterovém účtu.

Foto: slavia.cz, Petr Končal

Nigerijská dvojka ve Slavii - zleva Igoh Ogbu a Muhamed Tijani.

Muhamed Tijani s fotbalem začínal v nigerijském klubu 36 Lion, ve vyhlášené akademii působili i Peter Olayinka, Yira Sor a Moses Usor, kteří prošlo Slavií před ním. Tijani také působil v mládežnických reprezentačních výběrech Nigérie, společně se současným slávistou Igohem Ogbuem si v roce 2019 zahrál na MS do dvaceti let.

V nedávno skončené sezoně 191 centimetrů vysoký útočník nastoupil do 32 zápasů, jedenáctkrát se zapsal mezi střelce. Osm gólů vstřelil v závěrečné fázi ročníku, kdy Baník bojoval o vyhnutí se barážovým příčkám. Dvakrát skóroval proti Plzni i Pardubicím, hattrick zaznamenal v Olomouci, gólem se podílel na drtivé výhře nad Brnem. Navrch přidal dvě asistence.

Reklama

Související témata: