Hlavní obsah

Wallem už je členem Slavie, Norové ho chtějí ještě v létě mít. Na obzoru i střelec a stoper

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jak už Sport.cz začátkem týdne informoval, fotbalová Slavia je blízko angažování další zahraniční posily. Měl by jí být třiadvacetiletý norský střední záložník či křídelník Conrad Wallem z klubu Odds BK. V databázi FAČR už dokonce figuruje jako člen Slavie, zatím nikoliv jako hráč. Dalšími posilami sešívaných by se pak měli stát gambijský stoper s norským pasem Sheriff Sinyan (26) z Molde a útočník Muhamed Tijani (22) z Baníku Ostrava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jindřich Trpišovský už se těší na nové posily Slavie...

Článek

Téměř jistá posila. Podle zákulisních informací už byl Conrad Wallem v Praze a v týdnu se dohodl se Slavií na podmínkách. V databázi FAČR už dokonce figuruje jako člen klubu.

Otázkou však je, kdy se v Edenu objeví. Jak upozorňuje Morten Rönningen, sportovní ředitel Odds BK, norský klub ještě s hráčem přes léto počítá.

„Máme jiné přestupní okno než v České republice. Potřebujeme Wallema udržet co nejdéle, protože v Norsku nesmíme podepsat náhradu dříve než 1. srpna," cituje ředitele server ta.no. Wallem má stát okolo čtyřiceti milionů českých korun.

Mnohem menší problém by měl být s další novou tváří. Slavia již v sobotu vyráží na kondiční soustředění do Rakouska a ve výpravě by měl být také urostlý nigerijský útočník Muhamed Tijani, který se na jaře střelecky výrazně prosazoval v dresu Baníku Ostrava.

Na spadnutí je také další příchod. Obranu by měl posílit gambijský stoper s norským pasem Sheriff Sinyan. Slavia o něj již dvakrát marně usilovala, nedohodla se s norským Molde FK na odstupném. Před blížícím se koncem hráčovy smlouvy by do třetice mohla uspět.

Reklama

Související témata: