Hlavní obsah

Kapitán mistrů se vzdal reprezentace! Jsem dokopaný, národní tým by měl být o mladších, řekl Hejda

Má za sebou životní sezonu, s kapitánskou páskou na ruce dovedl fotbalisty Plzně k titulu. Při mistrovských oslavách také jeho spoluhráči skandovali „Hejda do repre." Zkušený stoper Lukáš Hejda však tuto variantu vyloučil.

Hejda do repre? Plzeňský kapitán pokřik nevyslyšíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Po téhle sezoně jsem dokopaný, jsem rád, že vůbec stojím. Myslím, že reprezentace by měla být o mladších hráčích, já se chci soustředit na Plzeň. Dobře vím, že moje zdraví není stoprocentní. Právě reprezentační pauzu bych chtěl využít spíš k tomu, abych se dal do kupy," prohlásil Hejda po nedělním duelu s Ostravou (1:0), po kterém zvedli viktoriáni nad hlavy pohár pro vítěze české ligy.

Dvaatřicetiletý obránce přiznal, že přesně tyto věty sdělil kouči národního mužstva Jaroslavu Šilhavému, který za pár dnů zveřejní nominaci na červnové duely Ligy národů A. „Možná zní divně vzdávat se reprezentace, když mám jen jeden start. Ale takhle to momentálně cítím," doplnil Hejda, který má s Plzní celkem pět titulů.

„Když jsem před deseti lety do Plzně přišel, ani ve snu mě nenapadlo, že bych vyhrál pětkrát ligu. A teď navíc i jako kapitán. Moc si všechno užívám," uvedl obránce, kterého překvapilo, že v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) nebyl hráčem sezony zvolen jeho spoluhráč, brankář Jindřich Staněk, ale slávista Tomáš Holeš.

Od šéfa klubu Šádka dostal na náměstí novou nabídku. Jean-David Beauguel se ale přemluvit nenechalVideo: Sport.cz

„Musím říct, že Jindra Staněk byl za mě nejlepším hráčem sezony. Bylo pro mě velké překvapení, že to nezískal. Ale tak to prostě je," kroutil hlavou Hejda. Přiznal, že před nedělním zápasem s Baníkem si vzpomněl na debakl 0:5 z Edenu z jara 2016, který viktoriáni utrpěli jako čerství mistři.

„Nevím, kolik kluků z našeho současného týmu ten debakl na Slavii zažilo. Já ho ale v hlavě měl. Oslavy ve středu, kdy jsme titul získali, byly dlouhé, ale nikoli divoké. Utkání s Ostravou jsme zvládli, jak jsme chtěli, jsme spokojeni," uzavřel Hejda.

Reklama

Související témata: