Hlavní obsah

Mistrovské veselí: Dojatý Beauguel se loučil s Plzní, nadšený Bílek přiznal, že je slavící typ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Vítězná pečeť na mistrovský titul. A trofej pro krále střelců, útočníka Jeana-Davida Beauguela k tomu. Plzeňská Doosan aréna se v neděli otřásala v základech, po čtyřech letech slavila mistrovský titul. Absolutně nečekaný. „Mistři, mistři," skandoval donekonečna vyprodaný stadion po nedělním nicneřešícím duelu s Ostravou (výhra 1:0), který rozhodl Beauguel z penalty. Zastavil se na čísle 19, čímž vytvořil klubový rekord.

Takhle se slavilo na stadionu. Fotbalisté Plzně převzali pohár pro mistra ligy. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Další branku za Viktorii nepřidá, už na podzim uvedl, že od léta bude hrát jinde. Rozloučil se ovšem stylově. Když v 75. minutě opouštěl trávník, sundal si dres, pod kterým měl na triku nápis: Díky za vše, FCVP. Doosan aréna mu přichystal ovace ve stoje. Beauguel, který si obarvil vlasy do klubové modro-červené, přemohly emoce, nezadržel slzy.

Vzápětí oběhlo stadionem několik mexických vln, po závěrečném hvizdu hlavního arbitra se pak Doosan aréna položila do mistrovských oslav. Pošesté od jara 2011. Fotbalisté i realizační tým si navlékli trika s číslicí 6, na hlavu si posadili červené kšiltovky. Beauguel navíc obalený do francouzské vlajky. Jeho parťák Mosquera do kolumbijské, stoper Eduardo Santos měl kolem pasu vlajku brazilskou.

Krátce po devatenácté hodině se všichni viktoriáni dočkali - kapitán Lukáš Hejda dlouze políbil a následně pozvedl nad hlavu pohár pro vítěze české ligy. Pochopitelně za tónů tradiční hymny vítězů - We are the champions.

Tisíce plzeňských fanoušků na trávníku byly ve varu, křepčily se svými idoly, kteří jim nachystali naprosto senzační mistrovskou party. Vždyť tým hrál na jaře vlastně pro radost, neboť klub je ve finanční tísni. Přesto trumfl movitou Slavii o naprosto neuvěřitelných sedm bodů. A mistrovský mejdan mohl definitivně začít.

Šampaňské teklo na provizorním pódiu před lavičkami proudem, každou chvíli jeho kapky skrápěly čerstvé šampiony. Někteří si mistrovské veselí užívali poněkolikáté (obránci Hejda s Řezníkem popáté, premiérově Beauguel, brankář Staněk, záložníci Mosquera s Kalvachem).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň s trofejí pro mistra Fortuna ligy

„Už mi dochází, čeho jsme dosáhli. Je to obrovský úspěch i překvapení. Velké díky všem v týmu. Jsme výborná parta, což se odráželo na hřišti," řeko po utkání kouč Michal Bílek, který jako hráč i trenér získal celkem devět titulů. „Oslavy v roli hráče si už nepamatuju, vždyť za pár let jdu do důchodu. Jsem nadšený. Nedoufal jsem, že ještě někdy zažiju takovou euforii, kdy jsou kolem mě všichni spokojení. Je to pecka," dodal Bílek.

Když se jeho svěřenci vyřádili dosyta na stadionu, přesunul se s nimi autobusem do centra, na Náměstí Republiky. Na tradičním místě, kde Plzeňští slavili všechny předchozí tituly, započali viktoriáni druhý díl mistrovského mejdanu. „Po Hradci, kdy jsme definitivně získali titul, jsme poseděli, teď nás čeká to samé. Jsem docela slavící typ. Lze očekávat, že teď posedíme o něco déle," culil se Bílek.

Reklama

Související témata: