Hlavní obsah

Katastrofální zákrok? Plzeň přišla o vyloučeného Buchu jen na jeden zápas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ani vypjatý ligový šlágr mezi Viktorií a Slavií se bez červené karty neobešel. Disciplinární komise uložila plzeňskému Pavlu Buchovi za vyloučení po druhé žluté kartě trest zastavení závodní činnosti na 1 soutěžní utkání. Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský označil Buchův zákrok na Petera Olayinku za katastrofální, komise však jinou volbu trestu neměla. Utkání skončilo 1:1, Plzeň tak dál vede tabulku o bod před Slavií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie Praha a Pavel Bucha z Viktorie Plzeň.

Článek

Viktoria vyrovnala, v závěru šla ovšem do deseti. Exslávista Pavel Bucha trefil Petera Olayinku do nohy a od polského rozhodčího Raczkowského inkasoval v 85. minutě druhou žlutou kartu v zápase.

"Buchův zákrok jsem teď viděl, je to katastrofa. Divím se, že nedostal rovnou červenou kartu. Jsem rád, že Olie na poslední chvíli ucukl, protože by to dopadlo špatně," kroutil po zápase hlavou trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Bucha z Viktorie Plzeň a Peter Olayinka ze Slavie Praha. Následovalo vyloučení...

"Myslím, že tam Bucha měl nějaké věci i v první půli, pro něj jsou ale zápasy s námi takové emočnější. Zákrok na Olieho mě mrzí, něco takového nemám rád ani od našich hráčů. Někdy je to souhra okolností, jsem ale rád, že Olie je na tom tak, jak je," líčil kouč Slavie.

Sešívaní by si určitě přáli citelnější trest, stopka víc než na jeden zápas ovšem nebyla ve hře.

„Podle stávajícího znění Disciplinárního řádu FAČR nemůže hráč za vyloučení po dvou žlutých kartách obdržet vyšší trest než zastavení závodní činnosti na jedno soutěžní utkání," předesílá předseda disciplinárky Richard Baček.

Jen bod je pro nás škoda. A zákrok Buchy? Katastrofa, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

„K přehodnocení osobního trestu uděleného rozhodčím na hrací ploše může disciplinární komise dle svého statutu přistoupit pouze tehdy, když například dojde ke zjevné chybě rozhodčího nebo k vážnému zranění protihráče," vysvětluje Baček.

Olayinka i s ohledem na velkou marodku zřejmě dnes večer nastoupí v Rotterdamu proti Feyenoordu v úvodním utkání čtvrtfinále Konferenční ligy. "U Olieho je to hodně bolestivé, chce ale utkání absolvovat," avizuje Trpišovský.

Stejný trest jako Bucha vyfasoval zlínský Čanturišvili za vyloučení v Českých Budějovicích.

Gólu si cením hodně, ale tři body by byly lepší, říká Tomáš Chorý. Věřil jsem, že to otočímeVideo: Sport.cz

Komise zahájila řízení s trenérem Jablonce Petrem Radou za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči divákovi, k němuž došlo v utkání proti Pardubicím. Východočeši se naopak budou zodpovídat za nevhodné pokřiky fanoušků na adresu trenéra hostů.

Disciplinární řízení bylo zahájeno také se čtyřmi kluby, které svedly víkendové šlágry. Se Spartou za nevhodné rasistické projevy na adresu hráče hostí, nevhodné pokřiky fanoušků, pronesení a použití pyrotechniky vedoucí k pozdržení navázání hry v utkání s Baníkem. Ostravští fanoušci také použili pyrotechniku.

Viktoria se zodpovídá za nevhodné pokřiky fanoušků a pronesení a použití pyrotechniky, Slavia za použití pyrotechniky a poškození zařízení stadionu v Plzni.

Reklama