Hlavní obsah

Kauza Čvančara Spartu nerozhodila. Trenér i spoluhráči stojí za ním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabinou Sparty před utkáním v Olomouci, kde vyhrála 1:0, rezonovala kauza kolem momentálně zraněného útočníka Tomáše Čvančary. Hráče však nijak nerozhodila. Potvrdili to dánský kouč Pražanů Brian Priske i zkušený zadák Jaroslav Zelený.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalista Sparty Jaroslav Zelený odehrává míč před olomouckým Martinem Pospíšilem v utkání 1. kola nadstavby první fotbalové ligy.

Článek

Internetová platforma Ruik.cz ho v textu, který publikovala v pátek, obvinila, že s Jakubem Janktem a Janem Mejdrem měli údajně pozitivní test na kokain. Navíc prý je Čvančara zapleten i do distribuce drog. Údajně ho má vyšetřovat policie. Redakce pak článek ovšem stáhla. Klub se hráčů zastal a podá v této souvislosti trestní oznámení.

Sparta na Hané působila jako jeden tým, byť vyhrála se štěstím. „S hráči jsme o tom hovořili, popsali jsme si situaci, vysvětlili si ji. I Tomáš Rosický byl včera byl v tréninkovém centru na Strahově, s mužstvem o tom mluvil a hráče ujistil, že klub stojí jednoznačně za Tomášem Čvančarou a Janem Mejdrem. S oběma jsem komunikoval i já sám," řekl po utkání se Sigmou novinářům kouč Sparty Brian Priske.

Celou věc označil za nepochopitelnou. „Je to až hanebné, doufám, že to bude mít další dopady. Je potřeba učinit opatření, neříkám, kdo, aby se nemohlo opakovat, že na internet můžete napsat cokoliv se vám zlíbí, protože z něj už to nikdy nesmažete. Je nutné obecně chránit každého člověka, aby se mu něco takového nemohlo stát. Jde prostě o nerespektování hráčů, kteří tvrdě pracují, aby v kariéře něco dokázali," zdůraznil trenér.

Vše si mezi sebou rozebrali i samotní hráči. „Je jasné, že se o tom bavíte. To je normální. Takové obvinění nelze brát na lehkou váhu. Na to, aby se to řešilo dál, jsou však v klubu jiní lidé," řekl Právu Jaroslav Zelený. „Osobně nechápu, že si toto někdo vůbec dovolí," dodal jedním dechem už bez dalšího komentáře zkušený zadák.

Čvančara je mimo hru, kvůli natrženému stehennímu svalu. „Má teď tvrdý program. Trénuje dvakrát denně. Pro zbytek sezóny s ním nemůžeme počítat. Věříme však, že bude připravený na celé předsezónní období. Nyní ho ale ještě v tréninkovém centru čeká několik náročných týdnů," konstatoval Priske.

Reklama