Hlavní obsah

Kaya je zase zpátky v Turecku. Možná zmizí ze Sparty natrvalo

Není s mužstvem na soustředění ve Španělsku, na rozdíl od partyzána Martina Haška ovšem se souhlasem klubu. Turecký stoper Semih Kaya zůstal doma, aby si vyléčil svalové problémy. A dost možná také proto, aby si vyřešil svou budoucnost. Turecký server hurriyet.com píše, že by se 28letý obránce mohl ještě před půlnoční uzávěrkou přestupů natrvalo vrátit do Galatasaraye Istanbul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Semih Kaya ze Sparty přeskakuje Josefa Jindřiška z Bohemians a dává gól.

Článek

Tam a zpátky, tak trochu ping pong. Semih Kaya v létě 2017 přestoupil z Galatasaraye Istanbul do Sparty. Patřil k protagonistům mohutné internacionalizace letenského týmu v éře italského kouče Stramaccioniho. Podle zákulisních odhadů se s měsíčním platem 3,7 milionu korun stal nejlépe placeným fotbalistou české ligy.

Velká očekávání ovšem nikdy nenaplnil. Loňské jaro se tedy vrátil do Galatasaraye na hostování. Moc vytížený ani tam nebyl, připsal si nicméně double.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík (vlevo) z Viktorie Plzeň a Semih Kaya ze Sparty.

Istanbulský klub na něj neuplatnil opci, a tak se znovu vrátil do Sparty. Při šílené rotaci stoperů přišla řada i na něj, po boku Lischky dokonce vytvořil nejstabilnější podzimní dvojici.

Chybám se však nevyhnul ani Kaya, a tak by odchod půl roku před vypršením smlouvy byl nejspíš řešením pro obě strany.

Stoper je teď se souhlasem Sparty doma v Turecku. V úvahu připadá jak další hostování, tak trvalý návrat do klubu, odkud do Prahy přišel.

Reklama

Související témata: