Hlavní obsah

Kdepak důchod. Veteráni ve Slovácku pokračují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dres fotbalistů Slovácka bude i v příští sezoně oblékat trojice zkušených hráčů. Podpisem nového kontraktu to stvrdili obránci Michal Kadlec a Jan Kalabiška i záložník Milan Petržela.

Foto: fcslovacko.cz

Milan Petržela si i v 38 letech zdravotní a kondiční testy viditelně užívá.

Článek

„Zdravotně se cítím dobře. Byla by určitě škoda končit, když máme za sebou tak podařenou sezonu," potěšilo čtvrté místo v lize a prvenství v Českém poháru sedmatřicetiletého Kadlece. „Ani mě při návratu do mateřského klubu nenapadlo, že se něčeho takového ještě dočkám," usmívá se kapitán mužstva z Uherského Hradiště.

Rovněž osmatřicetiletý Milan Petržela slaví v závěru kariéry úspěchy v klubu, v němž s vrcholovým fotbalem začínal. „Je skvělé, že se nám podařilo vybojovat pro Slovácko první velkou trofej v jeho historii. Jedním z důvodů je i výborná parta, ve které se cítím naprosto komfortně. Jsem rád, že jsme se s klubovým vedením domluvili na prodloužení smlouvy," svěřil se.

Také pětatřicetiletý krajní bek Jan Kalabiška si cení povedené uplynulé sezony. „V té příští na ni budeme chtít navázat. A rádi bychom něco uhráli i v evropském poháru," přeje si.

Fotbalisté Slovácka absolvovali ve středu a ve čtvrtek zdravotní a kondiční testy na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci. Letní přípravu oficiálně odstartují úvodním tréninkem v pondělí.

Kromě nejvyšší domácí soutěže je v nové sezoně čeká také 3. předkolo kvalifikace Evropské ligy. Soupeřem hradišťských fotbalistů bude 4. a 11. srpna jeden ze čtveřice týmů Fenerbahce Istanbul, Dynamo Kyjev, Midtjylland a Apoel FC.

Reklama

Související témata: