Hlavní obsah

Kdo je Kuchta? zkameněl Tvrdík. Nabitá Slavia ještě nemá dost, získala Tiéhiho a loví stopera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Blíží se období zeštíhlování, i tak je jasné, že fotbalová Slavia bude mít kádr nabitý k prasknutí. Během čtvrtka dotáhla hostování záložníka Christa Tiéhiho z Liberce a hodlá přivést také jednoho ze tří vytipovaných stoperů. Nejvíce ji zajímá Isak Hien ze švédského Djurgärdenu. Podle očekávání je v Edenu personou non grata reprezentační útočník Jan Kuchta, který se z Ruska nevrátil do Slavie, ale rovnou k rivalovi do Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta bude v Edenu doma už jen v reprezentačním dresu.

Článek
Fotogalerie

Vcelku vypovídající. Ve chvíli, kdy padl dotaz, jak to bylo se zájmem či jednáním s Janem Kuchtou, vypadl mikrofon. Jako by jméno českého reprezentanta nesmělo v Edenu více zaznít...

„Kdo je Jan Kuchta?" zareagoval ledově šéf klubu Jaroslav Tvrdík. „Těžko se mi hovoří o lidech bez vychování," dodal striktně.

„Čas ukáže, kdo udělal správné rozhodnutí," připojil méně kategoricky trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Představení nového dresu Slavie Praha akrobaty ze souboru Cirk La Putyka.

Předseda představenstva ujišťuje, že Slavia je v dobré finanční kondici. Také proto, že uzavřela výhodnou smlouvu s Fortunou, jejíž název vršovický stadion nově nese.

„Když jsem do Edenu přicházel, dosahovaly obchodní příjmy 30 až 40 milionů, teď s novými partnery překročily 200 milionů," ujišťuje Tvrdík, že i v dnešní nelehké době je Slavia před vstupem do jubilejní 130. sezony finančně stabilizovaným klubem. I díky transferům.

„Ty poslední vynesly přes 20 milionů eur, celkem jsme z prodeje hráčů inkasovali 600 milionů korun. A to ještě tři turecké kluby krouží kolem Olayinky, takže je možné, že příjmy narostou a dojde k dalším změnám kádru," avizuje Tvrdík poté, co oznámil, že legionář z Pobřeží slonoviny Christ Tiéhi přišel hostovat z Liberce do Edenu. Jako sedmá akvizice letošního léta, přičemž před sezonou, do které Slavia vstupuje s novým logem i dresy, nemusí jít o posilu poslední.

„Fanoušci se mohou těšit, usilujeme o stopera, který by měl přijít ještě v létě," prozrazuje Tvrdík.

Tipů mají sešívaní více, jejich vysněnou volbou je především Isak Hien ze švédského Djurgärdenu.

„Tipy jsou tři, jeden z Česka, dva ze zahraničí, jednání jsou složitá," líčí trenér Trpišovský.

„Kúdela odešel do zahraničí, Hovorka se zranil a Kačaraba si přinesl trest z pohárů. Ještě nikdy nesešlo, že by všichni stopeři byli k dispozici, naopak jsme tam museli zasouvat jiné hráče. Rozhlížíme se teď i po fyzických parametrech. Povedlo se to u Santose, byl jedním z našich nejvyšších cílů. Rozhlížíme se i po dalších takových, což Isak je. S ním jsme dlouho v kontaktu, hodně bychom si ho přáli," netají kouč.

Některé hráče také z kádru vyřadí. Plavšičův odchod zatím trenér nepotvrdil, Samkův a Talovierovův ano.

„U Samka budeme chtít herní praxi v lize, jeho odchod je na spadnutí. Klub, kde dostane vytížení, jsme vybírali hodně pečlivě. Stejný případ je Talovierov. Oba odejdou do klubů, kde budou pokračovat v tom, co po nich chceme. Přáli bychom si, aby se stejně jako Matěj Valenta jednou mohli vrátit a atakovali základní sestavu," vysvětluje Trpišovský.

Reklama

Související témata: