Hlavní obsah

Kdo po Sivokovi? Bývalý sudí odmítá, že by chystal nástup do Dynama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po náhlé abdikaci Tomáše Sivoka z pozice sportovního manažera prožívá fotbalový klub z Českých Budějovic divoké dny. V Dynamu se už také vyměnil šéftrenér mládeže, a kdoví, co se bude dít dál. Ovšem bývalý ligový sudí Jan Jílek, tedy muž, jenž je s nástupem do jihočeského klubu hodně spojován, podle svých slov nic takového nechystá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Jan Jílek a slávista Josef Hušbauer během derby.

Článek

Bývalý reprezentant a respektovaný patriot Tomáš Sivok oznámil konec v českobudějovickém Dynamu v kabině v sobotu vpodvečer po ligovém zápase s Hradcem Králové, se kterým Jihočeši remizovali v Mladé Boleslavi 2:2.

Tento týden převzal zodpovědnost za sportovní úsek zkušený funkcionář Milan Čadek, jenž v klubu pracuje jako generální sekretář. Že by se v Budějovicích chystala půda pro vstup bývalého ligového sudího Jana Jílka, jenž do minulého roku šéfoval Jihočeskému krajskému fotbalovému svazu?

Majitel Dynama Vladimír Koubek se o něm na konci minulého týdne v klubovém podcastu zmínil. „Určitě se snažím jeho zkušeností využít a věřím, že dřív nebo později přijde doba, kdy Honzu využijeme i v klubu," konstatoval Koubek a ocenil mimo jiné Jílkovy zkušenosti z fotbalového prostředí i regionální politiky. Osmačtyřicetiletý bývalý rozhodčí je totiž také starostou jihočeské obce Jankov.

Jílek ale odmítá, že by nyní plánoval pracovat v českobudějovickém klubu jako sportovní ředitel. „Nabídku pracovat v SK Dynamo České Budějovice jsem v minulosti nedostal ani ji aktuálně neočekávám a ani nepoptávám. Pokud mě pan Dr. Koubek požádal či požádá o konzultaci, radu či názor, rád mu jej nezištně poskytnu v rámci svého volného času, ale je jen na jeho osobním uvážení, jak s tím případně naloží a dále pracuje. Je nutné jednoznačně uvést, že celou kauzu ohledně angažování mé osoby jako možného manažera SK Dynamo České Budějovice vnímám dle mě známých informací pouze jako zástupný důvod, záminku k zakrytí skutečných důvodů ukončení spolupráce mezi Dynamem a Tomášem Sivokem. To je ale primárně věcí zúčastněných," vysvětlil Jílek v tiskovém prohlášení.

Připomněl své vazby na klub z minulosti. „Dynamo je největší regionální klub, jako bývalý předseda Jihočeského krajského fotbalového svazu jsem v minulosti pomáhal zakládat mládežnickou regionální akademii, kde stále aktivně působím a rámcově jsem i spolupracoval s Martinem Vozábalem na založení klubové mládežnické akademie Dynama. Možná proto jsem s klubem stále takto úzce spojován," poukázal bývalý sudí.

„Vysvětlovat a zpovídat se, zda a proč jsem byl nebo nebyl účasten na domácích zápasech SK Dynamo ve VIP prostorách klubu mi připadá zcela absurdní, za hranou slušného chování, obzvláště poté, co mě do nich pozve sám majitel klubu," vyjádřil se k tomu, že někdy navštěvuje domácí utkání Budějovic.

Jílek je rozladěný z toho, jak je nyní medializován. „Je zarážející, že jsem jako fyzická osoba v médiích opakovaně dehonestován i lidmi, kteří sami přiznávají, že mě znají pouze z médií a doslechu. Navíc tato medializace v posledních dnech proběhla bez možnosti se k celé věci z mé strany vyjádřit v okamžiku před zveřejněním takových článků. Fakt, že si mě lidé spojují s Dynamem není a nemůže být omluvou toho, že si neověřují informace," podotkl.

A chystá reakci. „Proto jsem požádal svého právního zástupce, aby dotyčné vyzval k doložení skutečností pro jejich tvrzení a zveřejněné informace. V případě nedoložení budu požadovat jejich omluvu. Na celé věci je o to smutnější, že se neřeší skutečné problémy fotbalu ani případná konkrétní pochybení k nápravě a dalšímu chodu věcí, ale celá věc vyústí k naprosto nepodložené dehonestaci osob, často nikoliv přímo zúčastněných, v tomto případě té mojí. Výsledkem je však v důsledku jen další poškozování fotbalu a jeho renomé," uzavřel Jílek.

V Budějovicích se tento týden už jedna změna udála. V klubu skončil šéftrenér mládeže Aleš Křeček, jenž působil na téhle pozici zhruba tři měsíce a měl blízko k Sivokovi. Na jeho místo nastoupil Stanislav Rožboud. Do funkce výkonného ředitele budějovické akademie povýšil Petr Benát.

Reklama

Související témata: