Hlavní obsah

Kdy skončí domácí prokletí Bohemians? I v casinu jednou padne červená, pravil v nadsázce kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venku šestnáct bodů z osmnácti možných, doma pouhé tři. Ďolíček zatím vršovickým Bohemians v probíhajícím ročníku Fortuna Ligy příliš radosti nepřináší. Kromě výhry proti Pardubicím, kdy byli Klokani v zápise vedeni jako hosté, na vlastním stadionu zatím ještě nezvítězili, ač v utkání proti Sigmě Olomouc k tomu měli blízko. „Tenhle zápas jsme měli vyhrát,“ bědoval po neproměněných šancích jediný střelec Klokanů Martin Dostál po remíze 1:1.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fotbalista Bohemians Praha 1905 Martin Dostál se snaží zastavit soupeře ze Sigmy Olomouc ve 12. kole nejvyšší soutěže.

Článek

Zelenobílí si cestu za třemi body zkomplikovali již v úvodu, Sigma šla totiž brzy po úvodním hvizdu do vedení díky hlavičce Florenta Poulola. „Inkasovaný gól nás rozhodil, dalších patnáct minut jsme se spíše hledali. Pak ale náš výkon začal gradovat, tvořili jsme si šance již v prvním poločase. V tom druhém jsme se hnali za vyrovnáním a po něm až do konce sahali po vítězství, na což jsem hrdý. Ještě před měsícem bychom po podobném začátku prohráli o dvě nebo tři branky," myslí si šéf klokaní lavičky Jaroslav Veselý.

O srovnání skóre se ale nepostarala žádná z tradičních ofenzivních opor, nýbrž sváteční střelec Martin Dostál. Ten se dvacet minut před koncem utkání opřel do odraženého míče a parádním volejem propálil vše, co mu stálo v cestě. „Měsíc zpátky mi sociální sítě připomněly, že jsem nedal gól skoro rok. Z těch pár, co jsem v kariéře vstřelil, je tohle asi ten nejhezčí, jedinou kaňkou je, že nebyl vítězný," mrzelo stálici Bohemians na postu pravého halvbeka.

Zelenobílým vlilo vyrovnání novou krev do žil a se zaplněným Ďolíčkem v zádech se hnali za vítězstvím. Brankář Sigmy Jakub Trefil ale skvělými zákroky proti Eriku Prekopovi či Danielu Köstlovi překazil Klokanům cestu za prvním domácím vítězstvím v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže.

„To prokletí jednou prolomíme, znáte to, i v casinu jednou padne červená," odlehčil atmosféru kouč Veselý. „Já ale beru i výhru nad Pardubicemi jako zvládnutý domácí zápas, v Ďolíčku jsme doma vždycky, ať už je v zápise o utkání napsáno cokoliv. Pro nás je důležité, že naše výkony před vlastními fanoušky mají vzestupnou tendenci. Minulý týden na Slovácku nám tam spadlo všechno, teď jsme si vyzkoušeli odvrácenou tvář fotbalu," konstatoval smířlivě Veselý.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice