Hlavní obsah

Kdybych chtěl hráče udržet, vyvíjel bych tlak na vedení, aby zůstal, říká Rada k odchodu Pulkraba

Českým fotbalem rezonují zprávy o odchodu útočníka Matěje Pulkraba ze Sparty do Slavie. Letenští již v prohlášení konec hráče potvrdili, sešívaní však ohledně ostře sledovaného transferu mlčí. Pulkrab může Spartu opustit bez větších potíží, protože mu po sezoně končí smlouva. Ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz rozebral celou situaci kouč Petr Rada. Jak by se zachoval, kdyby byl v současnosti koučem Letenských?

Vyvíjel bych tlak na vedení, aby hráče podepsalo, říká Rada ke kauze PulkrabVideo: Sport.cz

 
Článek

O situaci má zkušený trenér informace především z médií. Proto se Rada nechtěl pouštět do spekulací. „Nikdo nevíme, jak to vůbec je... asi nejvíc to ví on, manažer a Tomáš Rosický," začíná 63letý kouč vyhýbavě.

„Kdybych byl ve Spartě a chtěl nějakého hráče a tomu končila smlouva, tak bych vyvíjel tlak na vedení, aby toho fotbalistu udrželi..." pokračuje trenér, který je po nedávném konci v Jablonci aktuálně bez angažmá.

Má Jaroslav Zelený na Spartu? Odpovídá Petr Rada v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

A když se podíváme na složení kádru vršovického klubu, Pulkrabův příchod by Radovi dával smysl. „Trenér (Trpišovský) ho zná z Liberce, ví o jeho kvalitách. Klasického hrotového hráče mimo Tecla Slavia nemá," upozorňuje někdejší reprezentační kouč, který vedl také obě pražská „S".

PŘÍMÁK s Petrem RadouVideo: Sport.cz

Pulkrab v tomto ročníku zasáhl do 19 utkání, dohromady však posbíral jen na 587 minut, v nichž vstřelil sedm gólů a u jednoho asistoval. Všechny body nasbíral už v podzimní části, na jaře se do hry příliš nedostává. Sparta aktuálně na hrotu útoku sází na Tomáše Čvančaru, který přišel během zimní přestávky právě z Jablonce.

Reklama

Související témata: