Hlavní obsah

Kerič a Salcburk? Na osmdesát procent zůstávám v Liberci, tvrdí kanonýr

Milan VlčekSport.cz

Zapeklitá je situace ohledně přestupu chorvatského útočníka Andreje Keriče ze Slovanu Liberec do týmu rakouského mistra Salcburku. Nejlepší střelec uplynulého ligového ročníku se v sobotu představil na letním turnaji v Čelákovicích a přiznal, že mu nejistota ohledně jeho dalšího působení rozhodně neprospívá. „Už chci mít čistou hlavu. Nyní to vypadá, že na osmdesát procent zůstanu v Liberci,“ okomentoval aktuální situaci Kerič.

Článek

Rakouský šampión se začal o služby chorvatského forvarda intenzivně zajímat na konci minulé sezóny, kdy se Keričovi patnácti vstřelenými brankami podařilo vyhrát ocenění pro nejlepšího střelce nejvyšší soutěže. A Salcburk se o slovo přihlásil nejhlasitěji. Nyní ovšem celé vyjednává ustalo na mrtvém bodě.

„Teď kluby vyjednávají. Liberec řekl svou finanční představu a také druhá strana řekla, kolik za mě nabídne. Uvidíme, jestli se domluví,“ řekl v sobotu Kerič. „Už chci mít čistou hlavu,“ přiznal bývalý chorvatský reprezentant do jednadvaceti let. „Na osmdesát procent to vypadá, že zůstanu v Liberci,“ uvědomuje si šikovný útočník momentální zapeklitou situaci.

Kauza Jirouš k arbitráži

Nejen jméno Andreje Keriče se nyní v Liberci skloňuje ve všech pádech. Hodně nejistá je také situace okolo nejlepšího střelce druhé ligy Martina Jirouše, jenž v uplynulé druhé nejvyšší soutěži rozvlnil síť soupeře hned osmnáctkrát.

Sokolov, ve kterém Jirouš rok hostoval právě z libereckého Slovanu, na hráče uplatnil opci a podle všeho by se tak měl stát jejím hráčem. To se ovšem Severočechům vůbec nezamlouvá a o žádném stěhování Jirouše do Sokolova nechtějí ani slyšet. Rozepři tak podle všeho bude muset řešit až arbitrážní svazová komise. Hlavu z toho nemají zamotanou jen v těchto dvou zmiňovaných klubech, nýbrž i na Spartě, kde Jirouše představovali již téměř jako hotovou posilu.

Reklama