Hlavní obsah

Kerič: Cítím se v pohodě, jaro mi svědčí

Má fazónu jako hrom, prosazuje se střelecky a je jednou z hlavních postav jarní sezóny v Gambrinus lize. Chorvatský útočník Andrej Kerič táhne fotbalisty Liberce k úspěšným výsledkům, když dává důležité branky.

Článek

Ve třech jarních startech za Slovan Liberec jste vstřelil v první lize pět gólů a celkově jste se s jedenácti brankami dotáhl na čelo tabulky střelců. Jak se k tomu stavíte?

Sám jsem překvapen, jak mi to tam padá. Po dlouhé zimní přestávce, která se pro mě protáhla kvůli dvouzápasovému trestu z podzimu za vyloučení na tři měsíce, mám na jaře dobrou formu. Cítím se v pohodě.

Vám se na jaře tradičně daří. Čím to je?

Nevím, žádný recept na to neexistuje. Před rokem jsem dal po příchodu do Liberce v prvních šesti jarních kolech šest gólů, teď je to s tou produktivitou ještě lepší. A vzpomínám si, že při předešlém působení v chorvatské Cibolii Vinkovci jsem měl rovněž střelecky vydařené jarní sezóny.

Proti Bohemians Praha jste s přehledem skóroval i z penalty...

Chtěl jsem jít už na tu první, kterou rozhodčí nakonec odvolal. A když přišla šance rozhodnout zápas sedm minut před koncem, tak jsem ji využil. Na penalty je nás určeno víc, asi tak čtyři nebo pět střelců. Záleží na tom, jak se kdo cítí. Tentokrát jsem to vzal na sebe. Byl jsem si jistý, že dám gól.

Nemrzí vás, že nyní nastává v lize reprezentační přestávka?

Trochu ano. Přece jen jsem v tempu a rád bych v tom pokračoval. Klidně bych samozřejmě hrál dál. Ale termínová listina je dána dopředu a nemá cenu se tím zaobírat. Když bude volný příští víkend, tak si aspoň trochu odpočineme a připravíme na další zápas.

A ten vás čeká na Spartě, kterou jste na podzim dvakrát pokořil...

Tak to bylo moc povedené utkání. Byl bych šťastný, kdybych se proti Spartě znovu prosadil. Ale všiml jsem si, že se od podzimu dost proměnila a určitě nás nebude na Letné čekat lehké utkání.

Troufáte si na korunu krále střelců?

Po odchodu podzimního kanonýra Necida ze Slavie do Ruska je to otevřené. Ale přiznám se, že na střelecký trůn ještě nemyslím. Důležitější jsou výsledky Slovanu Liberec a nezáleží na tom, kdo za nás skóruje.

Kolik gólů by mělo na prvenství v soutěži střelců stačit?

Myslím si, že tak šestnáct až sedmnáct.

Reklama

Související témata: