Hlavní obsah

Klíč pro vládce Prahy, loučení s Váchou. Sparta duelem s Plzní začíná mistrovské oslavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Titul si zajistili již v úterý v Uherském Hradišti, hned v týdnu se tak fotbalisté Sparty mohli vrhnout do mistrovských oslav. Ještě jim zbývá uzavřít ligovou sezonu posledním duelem s loňským šampionem z Plzně. Před utkáním převzal kapitán Ladislav Krejčí mladší Klíč primátora hlavního města Prahy za nedávnou výhru v derby se Slavií. Letenský klub se pak také rozloučil s bývalým reprezentantem Lukášem Váchou, který ukončil hráčskou kariéru.

Je to tady! Sparta zvedla nad hlavu pohár pro mistra ligy. Na Letné se bouřlivě slavíVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparťané převezmou po utkání 5. kola nadstavby mistrovský pohár, oslavy 37. ligového titulu s fanoušky však budou pokračovat.

Na Letenské pláni je instalováno podium, kde je připraven program pro příznivce. Po převzetí poháru a medailí se tam za nimi přesunou také hráči. Na závěr vystoupí i zpěvák Vojtěch Dyk.

Bývalý fotbalový reprezentant Lukáš Vácha ukončí ve 34 letech hráčskou kariéru. Ve Spartě teď působí jako hrající asistent trenéra v druholigovém B-mužstvu.

Sparťanští fanoušci vběhli na hřiště a pořadatelé je museli vytlačovat, aby udělali prostor pro předávání trofejeVideo: Sport.cz

Vácha začal s fotbalem v konkurenční Slavii, posléze hrál i v Jablonci, Ostravě a Liberci. Do Sparty přišel v roce 2013 a hned v první sezoně přispěl k zisku titulu, na který letenský klub letos po devíti letech navázal.

Ligovým mistrem byl Vácha i s libereckým Slovanem. Později jeho kariéru poznamenaly zdravotní potíže, k poslednímu prvoligovému utkání nastoupil v prosinci 2018. Poté se stal kapitánem sparťanské rezervy, které pomohl k postupu do druhé ligy.

V nejvyšší soutěži odehrál Vácha 215 duelů a vstřelil 12 gólů, v reprezentaci si připsal osm startů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.