Hlavní obsah

Sparťanské penalty? Bojovali do poslední minuty. Krejčí je symbol, měl by zůstat, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparta po dlouhých devíti letech znovu získala mistrovský titul. Zlomem v sezoně bylo povedené jaro, kde celek z Letné začal sbírat jednu výhru za druhou a do role tahouna týmu se proměnil třiadvacetiletý Ladislav Krejčí mladší. Pražané navíc některé zápasy ovládli až v samotném závěru, což je pro fotbalového experta Jana Rajnocha oproti předchozím sezonám rozdíl. „I když zápasy nebyly v její prospěch, tak si šla za vítězstvím. Nikdy se nevzdávala,“ říká bývalý fotbalista v pořadu Přímák.

Penalty klíčem k sparťanskému titulu. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

V pořadu se navíc řeší i incident sparťanského šéfa Daniela Křetínského, který během poločasové přestávky v zápase s Brnem navštívil kabinu rozhodčích. „Tenhle okamžik hodně zahýbal českým fotbalem. Shodou okolností poté měla Sparta příležitost zahrávat více pokutových kopů, než bylo zvykem. Většinu z nich si ale vybojovala tím, že hrála do poslední minuty," popisuje Rajnoch.

„To, že to bylo ve prospěch Sparty, podle mě je určitá shoda náhod. Nemyslím si, že by to mělo souvislost s návštěvou pana Křetínského v kabině rozhodčích. Samozřejmě je to špatně a vůbec by to nemělo být. Pokud chceme kulturu českého fotbalu posunout dál, tak těmto věcem bychom měli zamezit," přemítá v současné době fotbalový expert.

Ladislav Krejčí se stal lídrem Sparty. Příspěvek v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Právě od tohoto okamžiku začal celek z Letné zahrávat celou řadu pokutových kopů, které mnohdy přicházely v samotném závěru. „I když zápasy nebyly v její prospěch, tak si šla za vítězstvím. A to je rozdíl oproti minulým let. Sparta se nikdy nevzdávala," líčí Rajnoch, který vyzdvihl kvality třiadvacetiletého Ladislava Krejčího, jenž pokaždé zvládl tíhu okamžiku a v dramatických situacích vykřesal svému týmu důležité body.

„Je to lídr nejen kabiny, ale i Sparty. Je to její symbol," přiznává. Na sparťanského tahouna si pamatuje už z jeho působení v Brně. „Pamatuji si na něj během prvního zápasu v první lize. Bylo vidět, že se nebojí a má sebevědomí. Stal se z něj trochu i rebel. Ale přesto, že je mu 23, tak to dokázal zastavit a vidíme jiného člověka, než který byl před dvěma lety," srovnává rozdíly.

Ačkoliv Krejčí v první polovině sezony absentoval, v té druhé pro změnu střelecky řádil. V lize dohromady nasázel třináct branek, což určitě monitorují jiné evropské celky. „Má před sebou další výzvu a měl by ve Spartě ještě ukázat, co v něm je a třeba za další rok se posunout dál. Sparta momentálně nemá finanční nebo hráčskou prodávat hráče," myslí si jednačtyřicetiletý rodák z Frýdlantu.

Reklama