Hlavní obsah

Klíčový moment derby. Takových soubojů jsou v zápase mraky, tvrdil vyloučený Daníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechtěně se stal negativním hrdinou ostře sledovaného krajského derby mezi fotbalisty Zlína a Slovácka. Hostující stoper Vlastimil Daníček byl za stavu 1:0 pro svůj tým ve 35. minutě po souboji s obráncem Ševců Didibou za úder loktem vyloučený a jeho tým poté v oslabení ve druhé půli dvakrát inkasoval a nakonec 1:2 padl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vlastimil Daníček ze Slovácka odchází z hřiště po červené kartě.

Článek

Celek z Uherského Hradiště tak po překvapivém domácím nezdaru s Pardubicemi vyšel i ve druhém utkání jarní části nejvyšší soutěže na stadionu odvěkého rivala nečekaně naprázdno. „Do zápasu jsme vstoupili podle našich představ. Dodržovali jsme veškeré taktické pokyny a povedlo se nám záhy i vstřelit vedoucí gól. Jenže pak přišla moje červená karta, která další průběh utkání hrubě ovlivnila,“ povzdechl si po závěrečném hvizdu Daníček, který zaskakoval v roli kapitána za marodícího Kadlece.

V emocích se nechtěl ke svému vyloučení příliš vyjadřovat. „Raději to řeknu hodně zeširoka. Takových soubojů jsou v každém zápase mraky. V tomto utkání jsem několik podobných svedl kupříkladu se zlínským obráncem Kolářem,“ tvrdil. „Něco mezi mnou a Didibou proběhlo a rozhodčí to takhle vyhodnotil. Raději nebudu říkat nic, čeho bych později litoval,“ pokrčil zklamaně rameny.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ondřej Mihálik ze Slovácka v souboji se zlínským Tomášem Čelůstkou

Daníček připustil, že když se šel hlavní sudí Petr Hocek podívat na video, hned věděl, že je zle. „Většinou to tak bývá, pokud je rozhodčí přivolán k obrazovce,“ ví už ze zkušenosti.

Přiznal, že po nuceném odchodu z trávníku byl při sledování zbytku střetnutí hodně nervózní. „Nervozita neustále stoupala a poté, když soupeř zúročil tlak v góly, mně bylo hodně těžce. Nebyly to vůbec příjemné pocity. To, že moje vyloučení tak moc duel ovlivnilo, má značný dopad i na trenéry, fanoušky a celý náš klub,“ uvědomoval si Daníček, který tak zcela jistě přijde za týden i o atraktivní ligové utkání Slovácka se Spartou. Navíc se ve Zlíně vykartoval další hradišťský obránce Reinberk.

Kouč Slovácka Martin Svědík klíčový okamžik z lavičky neviděl. „Ale podle našich hráčů nebyla intenzita úderu taková, aby Vlasta viděl červenou,“ tvrdil. Střet Daníčka s Didibou na hřišti nezaznamenal ani střelec vyrovnávací branky Ševců Tom Slončík. „Od toho je ale VAR, aby to rozřešil. A já věřím, že situaci vyhodnotil správně,“ říkal mladý záložník.

Po úderu loktem na Didibu byl ve středeční ligové dohrávce vyloučen také slávistický útočník Jurečka. Podle zlínského trenéra Bronislava Červenky to není náhoda. „Joss Didiba brání hodně natěsno. Protihráči to mnohdy těžce nesou. Občas je to vyprovokuje ke žďuchnutí, či dokonce i k nějakému mnohem více nepřiměřenému zákroku. Což byl zřejmě i Daníčkův případ,“ domnívá se Červenka.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Slavia - Ostrava 0 : 0 8. min Živě
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.