Hlavní obsah

Klíčový podpis pro Spartu! Kanonýr Hložek prodloužil na Letné smlouvu

Aktualizováno

Více než úspěšný týden. Nominace na EURO, cena pro nejlepšího útočníka ligy. V sobotu pak v závěrečném kole nastřílel Brnu čtyři branky a získal také trofej pro krále střelců. V neděli dopoledne pak potěšil letenské fanoušky znovu. Osmnáctiletý talent Adam Hložek prodloužil smlouvu s fotbalovou Spartou do roku 2024. Původní kontrakt měl končit příští léto. Pro Spartu jde o zcela zásadní podpis.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha během utkání se Zbrojovkou Brno.

Článek

Ačkoliv je mu teprve osmnáct, už patří k tahounům týmu.

"Dohoda je taková, že tady bude působit i v další sezoně. Ale znáte to, ve fotbale se může stát spousta věcí. Všechno je otevřené. Ukazuje svou kvalitu a já bych byl rád, aby nám pomohl v kvalifikaci o Ligu mistrů a k tomu, abychom byli v příští sezoně ještě lepší než v této. Uvidíme, co se stane. Možná po mistrovství Evropy, možná později. Nedokážu říct, jak to dopadne. To po mně chcete hádání z křišťálové koule," přemítal po sobotní kanonádě s Brnem trenér Pavel Vrba.

První předpoklad je teď splněn. Adam Hložek má na Letné nově kontrakt platný až do roku 2024.

„Mám radost, samozřejmě, jako každý hráč, který se Spartou podepíše smlouvu. Moje cíle zůstávají pořád stejné, chci se Spartou vyhrát titul a zabojovat o Ligu mistrů," komentuje talentovaný mladík podpis nové smlouvy v rozhovoru pro klubovou televizi.

V aktuální sezoně přišel o čtyři měsíce fotbalu kvůli zlomenině nohy, i tak se ale s patnácti brankami stal spolu se slávistou Kuchtou nejlepším střelcem ligy a zároveň je čtvrtým nejlepším asistentem ligy. Když se sečtou góly a asistence, má na svém kontě v právě skončeném ligovém ročníku 22 bodů v pouhých 19 zápasech.

„Na Spartě se čeká na titul už dlouho. Věřím, že příští sezona bude úspěšná. Chci se zlepšovat v počtu gólů i asistencí," troufá si Hložek.

Obrovský talent je držitelem několika ligových rekordů. Je například nejmladším střelcem gólu v historii (16 let a 7 měsíců), nejmladším střelcem hattricku a po této sezoně také nejmladším Králem ligových kanonýrů.

Žádný div, že nechybí v nominaci na EURO. „Strašně moc se těším, je to vysněná meta. Vrchol každého hráče. Výzvou je také kvalifikace Ligy mistrů, na Spartě už dlouho nebyla. Musíme se připravit a vydat ze sebe to nejlepší," plánuje Hložek.

Celkem má zatím na kontě 72 ligových zápasů za Spartu, ve kterých dal 25 gólů a připsal si 16 asistencí. Pravidelně se umisťuje v žebříčcích největších talentů světového fotbalu.

Reklama

Související témata: