Hlavní obsah

Klokani dál s hvězdou, nebo bez ní? Květa získá někdo ze silné trojky, nejspíš Plzeň

Překvapili nejen jako tým, ale i svým nejproduktivnějším hráčem. Fotbalistům Bohemians Praha 1905 patři po podzimu v ligové tabulce sedmé místo, zařadili se k nepříjemnějším objevům podzimu. Klokani se přece ještě na jaře zachraňovali v baráži... Velkou kometou se pak stal jejich ofenzivní klenot Roman Květ. O hráče, který mohl v létě nenápadně zmizet do druhé belgické ligy, se teď pere celá silná trojka. Proroctví trenéra Jaroslava Veselého se tak velmi rychle naplnilo.

Koho sledovat v lize? Květ do Sparty? Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Hučel do něj dost dlouho. „Neblbni, neprodávej se pod cenou! V české lize máš na mnohem víc. Zapiš se nejdřív v domácí elitě, pak můžeš odejít do světa do mnohem kvalitnějšího klubu," přesvědčoval Jaroslav Veselý v létě Romana Květa.

Čtyřiadvacetiletý odchovanec Příbrami kouče nakonec poslechl a určitě nelituje. Na podzim v lize dal devět gólů, na vedoucího Řezníčka ztrácí v tabulce střelců jen dvě trefy. Květ přidal ještě dvě asistence, takže je 7. nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Žádný div, že vzbudil velký rozruch. Klokani o něj nejspíš brzy přijdou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Květ z Bohemians Praha 1905.

„Srdcem bych si přál, abychom i na jaře pokračovali s Romanem. Rozum a hlava mi po dvaceti letech ve fotbale ale říkají, že už ho sotva udržíme. Zájem má celá silná trojka, něco je navíc i ze zahraničí. Podle mě skončí v některém z největších českých klubů, pro který nebude problém splnit výstupní klauzuli," obává se Veselý v rozhovoru pro Sport.cz a ČTK.

Květova exploze ho nepřekvapuje, čekal ji. „Roman mě příjemně překvapil, chtěl hrát i o víkendu pohár proti Hlučínu. Mnozí jiní by v jeho situaci z obavy ze zranění raději ani nenastoupili. Odvedl práci do poslední chvíle," chválí svěřence.

Zmíněná klauzule se pohybuje okolo 14 milionů korun a podle zákulisních zpráv má ke Květovi nejblíže mistrovská Plzeň.

Bohemians se na podzim venku daří, podzimní střelec překvapil experty. Přiznali to v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Bohužel nejde jen o Romana. Musíme si brzy ujasnit, jak to také bude s Petrem Hronkem," poukazuje kouč.

Záložník, který jako mladý prošel Spartou, totiž padl do oka Slavii. Sešívaní už o něj jednou v minulosti usilovali, teď ho mají na seznamu posil vedle olomouckého Chytila či Pecha z Mladé Boleslavi.

„Kdyby odešli oba, museli bychom zareagovat. Na druhou stranu, proto jsme přiváděli Drchala a Prekopa, abychom vytvořili konkurenci. Když jsem přicházel, hrál Květ defenzivního záložníka. Našli jsme mu novou roli. Pokud bychom teď o důležité hráče přišli, museli bychom zase něco podobného vymyslet pro někoho dalšího," smiřuje se Veselý s možným scénářem.

Klokani budou ozdobou 26. ročníku Zimní Tipsport ligy, která v listopadu a prosinci vyplní nezvykle dlouhou pauzu v závěru roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Hronek z Bohemians 1905

„Vyzkoušíme širší kádr i hráče, které si stáhneme z hostování," plánuje Veselý.

Má samozřejmě jasno, kde by chtěl mužstvo posílit. „Přivítal bych dva, klidně i tři hráče do obrany. Zkvalitnit potřebujeme také po stranách. Musíme ale začít od gruntu, od obrany. A důležité samozřejmě bude, jak to dopadne s Květem a Hronkem, což jsou pro nás klíčoví hráči," přemítá kouč.

Bohemka je v tabulce sedmá dva body za čtvrtou Olomoucí, ale také pouze šest bodů nad barážovými příčkami.

„Na vavřínech nespíme, ale chci myslet pozitivně a dívat se spíš nahoru. Jsme dál ve hře v lize i v poháru," cení si Veselý.

Reklama