Hlavní obsah

Klokani se dotýkají pohárů! Ať to dopadne jakkoli, kluci mají můj respekt, řekl kouč Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho mužstvo je po úterním vítězství 2:0 v Plzni blízko čtvrtému místu, které jistí předkolo Konferenční ligy. Stačí, aby Slovácko nevyhrálo v závěrečném kole na Slavii nebo aby klokani získali bod s Olomoucí, a po 36 letech se vrátí k Botiči evropské poháry. „Euforii krotit nemusím, kluci si uvědomují, za čím jdeme," řekl trenér Bohemians Praha Jaroslav Veselý.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z gólu během utkání v Plzni.

Článek

Klokani v této sezoně válí. Proto ani není překvapením, že v Plzni, která se naopak na jaře trápí, vyhráli. „Víme, že Plzeň není v komfortním rozpoložení, čehož jsme chtěli využít. Byli jsme aktivní, prvních pětadvacet minut jsme dostávali soupeře do úzkých. Díky aktivnímu napadání jsme vstřelili vedoucí gól a domácí se dostali ještě pod větší deku," pronesl Veselý.

K brance Martina Hály, kterém namazal nechtěně brankář Jindřich Staněk, přidali Pražané ještě do přestávky druhou trefu, kterou zařídil hlavou Lukáš Hůlka. Ve druhém poločase si výhru pohlídali, byť několikrát je podržel ligový debutant Lukáš Soukup. Díky triumfu jsou Bohemians Praha kousek od účasti v předkolech Konferenční ligy.

„Myslím, že kluci si uvědomují, za čím jdeme. Před dvěma posledními zápasy jsme si řekli, že se je pokusíme oba vyhrát, a nebudeme spoléhat na ostatní výsledky. Kalkulovat nebudeme ani v sobotu proti Olomouci. Napálíme to a uvidíme, co z toho bude," podotkl Veselý.

„Myslím, že v Ďolíčku se poháry hrát nemůžou. Kdyby se nám podařily, dostaneme pod tlak osoby, které pořád slibují přestavbu stadionu. Každopádně tým odvedl skvělou sezonu. Ať dopadne jakkoli, kluci mají můj respekt," uzavřel Veselý.

Reklama