Hlavní obsah

Slovácko - Bohemians 2:4Klokani zvítězili na hřišti oslabeného Slovácka, Květ dal hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Květ 0 : 1
45. Prekop 0 : 2
53. Květ 0 : 3
77. Reinberk 1 : 3
80. Květ 1 : 4
90. Daníček (penalta) 2 : 4
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v 11. kole první ligy na hřišti oslabeného Slovácka 4:2 a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Hattrickem se blýskl Roman Květ. Už ve 12. minutě byl vyloučen domácí brankář Jiří Borek. Krátce poté Květ otevřel skóre a před pauzou přidal druhý gól Pražanů Erik Prekop. Po změně stran se dvakrát trefil Květ, za domácí snižovali Petr Reinberk a v závěru Vlastimil Daníček z penalty.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Reinberk ze Slovácka a Adam Jánoš z Bohemians.

Článek

Klokani v sezoně nejvyšší soutěže udrželi venkovní neporazitelnost, tým z Uherského Hradiště doma nevyhrál počtvrté za sebou a je desátý. Slovácko se dobře nenaladilo na čtvrteční duel Evropské konferenční ligy v Nice, kterému ve čtvrtek na svém stadionu podlehlo 0:1.

Borek nastoupil v lize poprvé od května, ale dnes musel z trávníku už ve 12. minutě. Dvacetiletý brankář těsně před pokutovým územím podrazil Drchala a od rozhodčího Petříka dostal rovnou červenou kartu. Vršovický tým početní výhodu okamžitě využil. K přímému kopu se postavil Květ a tvrdou ranou pod břevno překonal střídajícího gólmana Nguyena.

Hosté kontrolovali hru a v druhé minutě nastavení úvodního poločasu zvýšili. Drchal přihrál Kovaříkovi, který ještě posunul míč na Prekopa a ten obstřelil Nguyena. Slovenský útočník se dočkal premiérové branky v české lize ve svém 32. utkání a stylově oslavil své sobotní 25. narozeniny.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Václav Drchal z Bohemians a Patrik Šimko ze Slovácka.

Slovácko mohlo v úvodu druhé půle snížit, ale Kozákovu hlavičku zneškodnil brankář Valeš. Na druhé straně ale v 53. minutě přidal třetí gól volný Květ střelou do odkryté branky po Prekopově přihrávce.

Drchal v další velké šanci ztroskotal na Nguyenovi. Jeho protějšek Valeš inkasoval v 77. minutě, kdy ho překonal Reinberk výstavní dalekonosnou ranou do horního růžku.

Hned za tři minuty se radoval opět Květ, když po přihrávce střídajícího Berana zblízka prostřelil domácího gólmana. Čtyřiadvacetiletý středopolař v lize poprvé zaznamenal hattrick a v sezoně si polepšil na pět gólů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Jiří Borek ze Slovácka obdržel červenou kartu.

"Klokani" mohli vyhrát i vyšším rozdílem, ale Hůlka hlavičkoval do břevna a Beran o kousek přestřelil. Poslední slovo tak měl ve čtvrté minutě nastaveného času Daníček, jenž z penalty potrestal Köstlův faul na střídajícího Brandnera. Bohemians v nejvyšší soutěži porazili Slovácko po čtyřech zápasech.

11. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:4 (0:2)
Branky: 77. Reinberk, 90.+4 Daníček z pen. - 16., 53. a 80. Květ, 45.+2 Prekop. Rozhodčí: Petřík - Horák, Vlček - Hocek (video). ŽK: Kozák - Jánoš, Prekop, Köstl. ČK: 12. Borek (Slovácko). Diváci: 4042.
Slovácko: Borek - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Šimko (46. Petržela) - Havlík, Daníček - Holzer (78. Brandner), Vecheta (14. Nguyen), Duskí (46. Kalabiška) - Kozák (65. Mihálik). Trenér: Svědík.
Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Jánoš (68. Krch), Kovařík (76. Beran) - Květ (87. Novák), Prekop (67. Mužík) - Drchal (76. Bartek). Trenér: Veselý.

Reklama