Hlavní obsah

Knobloch skončil, Liberec hledá gólmana i v pražských S

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec zahájil přípravu na novou sezonu se změnami v brance. Milan Knobloch u Nisy skončil a Oliviera Vliegena (23) prozatím doplnil navrátilec z hostování z druholigového Třince Lukáš Hasalík (20). Další změny jsou v jednání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovanu Liberec Olivier Vliegen.

Článek

Liberec řeší brankáře. „Variantou však je, že ještě jeden gólman přijde a jednoho z mladých v tom případě zase pustíme na hostování," uvedl kouč Liberce Luboš Kozel.

Severočeši podle informací Sport.cz usilují o jednoho z gólmanů pražských S. Pod Ještědem by měli mít v hledáčku Jana Stejskala (25) ze Slavie, který v minulé sezoně hostoval v Olomouci a ve skupině o umístění vychytal právě na hřišti Slovanu výhru 2:0 a postup do dalšího kola.

Mezi adepty má být i František Kotek (23) ze Sparty B. Z Letné již do Slovanu zamířil na hostování útočník Matyáš Kozák a o další rok si ho prodloužil i stoper Dominik Plechatý.

U Nisy v brance končí gólman Knobloch, když mu vypršela smlouva a novou s ním devátý tým uplynulé sezony neprodloužil. Už v závěru ligy místo něj dostával přednost dosavadní dvojka Vliegen. „S Vliegenem určitě počítáme dál, protože prokázal svou kvalitu. Má šanci být jedničkou," potvrdil Kozel. Z Liberce hostoval ve Slovácku Filip Nguyen, ale na něj tým z Uherského Hradiště uplatnil opci.

Gólman s belgickým pasem Vliegen na jaře zažil ve 23 letech premiéru v české nejvyšší soutěži a celkem pak odchytal šest zápasů. „Šanci chytil za pačesy a doufám, že v tom bude pokračovat. Myslím, že pro něj může jít o zlomovou sezonu, kdy se kariéra láme. Pořád je mladý a když se mu povede, mohl by jít i dál. Každý je svého štěstí strůjce," poznamenal jeden z nejzkušenějších hráčů v kádru Slovanu Michael Rabušic.

„Uvidím, jestli ještě přijde nějaký gólman, ale snažím se trénovat co nejlépe a koukám jen na sebe," řekl Vliegen, který v Belgii působil v Genku a Anderlechtu a kromě Liberce také ve Vlašimi a slovenské Senici. „Ne že by mně někdo zaručil, že budu chytat, ale doufám, že budu a připravuju se na to. Čeká mě velmi důležitý rok. Je mi 23 let a musím hrát a ukázat, co umím a posunout se," ví Vliegen, který na šanci v prvním týmu Liberce čekal tři a půl roku a nyní se pozici jedničky přiblížil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice