Hlavní obsah

Kobra po skalpu Sparty: Konečně mi přistála na noze Limbova šajtle!

Praha

Byl všude. Dřel, hecoval spoluhráče, vyhrával osobní souboje, rozdával v nich rány. A především vstřelil výstavní gól. Útočník Plzně Zdeněk Ondrášek byl nejlepším hráčem nedělního šlágru fotbalové ligy, ve kterém Viktoria porazila jasně Spartu 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová oslava plzeňského střelce Zdeňka Ondráška.

Článek

„Nehráli jsme soutěžní zápas přes měsíc, byli jsme hladoví. Tréninky byly zdlouhavé, týdny se vlekly. Nikdo nevěděl, kdy se zase bude liga hrát. Týden před restartem byl už jiný, na každém bylo vidět, že chce bojovat. Příprava byla stoprocentní, což se ukázalo na hřišti. Naprosto zaslouženě jsme vyhráli," řekl Ondrášek v pozápasovém rozhovoru pro televizní stanici O2 TV Sport.

Reprezentační útočník se prý neobával, že po několika týdnech bez ostrého zápasu bude šlapat vodu. „Nebudu mluvit za ostatní, ale já jsem si zápas užil. Ano, trénink není zápas, ale neřekl bych, že bylo náročné přešaltovat. Na večer jsem se moc těšil, jsem rád, jak jsme utkání zvládli," radoval se Ondrášek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ondrášek nechytatelně zvyšuje na 2:0 pro Plzeň ve šlágru ligového kola se Spartou.

Proti Spartě vyrukovala Plzeň s jasným taktickým plánem. Vysoké napadání, agresivita. Vyšel dokonale. Před úvodní trefou Buchy donutili domácí presinkem k chybě obránce Plechatého. Kromě první porážky připravili domácí Letenské také o pozici ligového lídra. Soutěž nyní vede Slavia.

„Šli jsme do toho s důrazem, táhli jsme za jeden provaz. Několikrát jsme vystihli jejich rozehrávku, dali jsme tři hezké góly," podotkl muž s přezdívkou Kobra, který si však dovedl představit ještě příznivější výsledek.

„Musíme si uvědomit, že jsme mohli dát gólů mnohem víc. Nedali jsme penaltu, nedotáhli jsme do konce několik brejků. Vyčítal jsem klukům i po předposledním duelu s Brnem, že musejí chtít dávat góly pořád. Musíme za nimi jít, být pořád hladoví. Mužstvu to pak dodává sebevědomí. Tři jedna porazit Spartu je super, ale je škoda, že jsme si nechali dát v závěru gól," doplnil Ondrášek.

Jeho velká chvíle přišla v prvním poločase, kdy se položil do nadýchaného centru Limberského. Volejem málem protrhl síť. „Říkal jsme si, že mi konečně od Limby přistála na noze jeho legendární přihrávka šajtlí. říkal jsem si o ni už déle. Snažil jsme se trefit bránu, vyšlo to parádně," uzavřel Ondrášek.

Reklama

Související témata: