Hlavní obsah

Dostál se vrátil do zlínské branky a udržel nulu. Plichta s Boleslaví je asi zasloužená, míní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po delším čase nastoupil vzhledem ke zranění Rakovana v základní sestavě zlínských fotbalistů. Jednatřicetiletý Stanislav Dostál v roli staronové brankářské jedničky moravského týmu udržel v premiérovém duelu nového ročníku nejvyšší soutěže s Mladou Boleslaví čisté konto, ale gól nevstřelili ani jeho parťáci v poli. Ševci na úvod brali bod za remízu 0:0.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brankář Stanislav Dostál ze Zlína a fanoušci jeho týmu.

Článek

„Před našimi fandy bychom samozřejmě měli bodovat naplno. Pro nás je ovšem důležité, že jsme v prvním utkání neprohráli. Máme se od čeho odrazit," přemítal Dostál po zápase.

Příliš práce v zahajovacím střetnutí neměl, avšak v 65. minutě, kdy se octl v tutovce boleslavský Škoda, svoje mužstvo výtečným zákrokem výrazně podržel. „Nějak se k němu míč propadl. Snažil jsem se k soupeřovu útočníkovi rychle přistoupit, abych mu co nejvíc zmenšil střelecký úhel. Povedlo se, míč jsem vnějším nártem vyrazil," těší Dostála. „Vzhledem k průběhu utkání je plichta nakonec asi zasloužená," míní.

Zlíňané podali proti středočeskému celku mnohem lepší výkon než ve zpackané generálce s druholigovým Prostějovem. Přestože se jim zvítězit nepovedlo, duel odpracovali s maximálním nasazením. „Když to srovnám s minulým týdnem, bylo to sto ku jedné," porovnal zkušený gólman.

Dostál neskrývá, že kvůli vytrvalému dešti měl z utkání trochu obavy. „Asi půl hodiny před začátkem naštěstí lít přestalo. Voda ze hřiště odtekla. Při dopoledním rozcvičení ale na něm byly ještě kaluže," prozradil.

Po pauze se vydatný déšť znovu spustil. „Trávník vodu ale až na výjimky slušně vsákl. Člověk si ovšem musel dát pozor na každý pohyb. Drny od kopaček odlétaly, nešlo ani na okamžik polevit v koncentraci. V mokru je balon o dost rychlejší," přiblížil Dostál, jak se vyrovnal s nástrahami náročného terénu.

Navázal tak na solidní formu z letního přípravného období. A neřeší, že v minulé sezoně přišel i vinou zranění o pozici brankářské jedničky fotbalistů Zlína. „Jsem moc rád, že jsem teď dostal důvěru, a chytám," tvrdí Dostál.

Jeho tým nyní čekají další náročné bitvy. Ševci v nadcházejících ligových kolech cestují na Slavii a do Ostravy na Baník, který bude muset napravovat úvodní domácí propadák s Olomoucí. „Bude to samozřejmě hodně těžké. Ukazuje se ale, že hlavně na začátku sezony dochází k překvapením. Také my se o nějaké pokusíme. Možné je všechno, rozhodně neházíme dopředu flintu do žita. Pojedeme zápasy odmakat," plánuje.

Reklama

Související témata: