Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Karvinou čeká krutá zima. Vyjde z ní buď silnější, nebo se s ligou rozloučí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budou v prosinci a v lednu teploty klesat hluboko pod bod mrazu, nebo se udrží nad nulou? Pro fotbalisty Karviné se bez ohledu na předpovědi nic nezmění. Čeká je krutá zima. Zisk pěti bodů, žádné vítězství a poslední místo v tabulce mnohé naznačuje. Slezany čekají extrémně náročné dva měsíce a pak možná ještě těžší boj o zachování prvoligové příslušnosti.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Dalibor Glück

Karviná má za sebou hodně nepovedenou podzimní část

Článek

Karvinští za sebou mají bídný podzim. V devatenácti kolech dokázali posbírat pouhých pět bodů za stejný počet remíz. Všechna ostatní utkání prohrála a dostala se tím do nezáviděníhodné situace. Podzimní část ukončili svěřenci Bohumila Páníka sérií sedmi porážek, která jejich situaci ještě ztížila.

Obzvláště, když jejich největší konkurenti Teplice, Pardubice a překvapivě i Jablonec alespoň občas vyhrát dokážou. „Podívejte se na Teplice. Také prohrávaly a měly strašidelné výsledky. Pak se jim podařilo porazit Zlín, vyhrát v Jablonci a najednou se jim tam vysypalo šest bodů," řekl Páník s nadějí, že se něco podobného povede i jeho týmu.

Zkušený kouč převzal tým po 10. kole po Jozefu Weberovi. Ani on se ale s týmem prošpikovaným cizinci výhry nedočkal. A fandové legionářům vyslali v posledním utkání podzimu proti Plzni jasný vzkaz. Na prázdné tribuně, kde obvykle dlí kotel, visel transparent v angličtině: „Víme, že toto ticho je smutné. Ale váš přístup? Opravdu špatný."

Má Karviná šanci zpackanou sezonu ještě zachránit?

Na nejbližší barážovou příčku, která patří Teplicím ztrácí šest bodů. Čtrnáctý Jablonec má na Slezany už jedenáctibodový náskok. První nebarážovou pozici okupují se sedmnácti body Pardubice.

To už je pořádná díra.

„Potřebujeme prostě najít způsob hry, abychom dokázali střílet góly. Protože pokud nedá gól Papa (Michal Papadopulos), tak máme problém, Věřím, že přes zimu potrénujeme, doplníme kádr a na jaře vylepším nejen hru, ale i naše bodové konto," dodal Páník.

Hodně naznačí už úvodní jarní kola. „Ve hře je ještě dost bodů. Připravíme se na další část sezony, a přestože budeme mít zpočátku těžký los, doufám, že nějaké body uděláme. Jedna výhra by nás nastartovala k tomu, abychom se posunuli na barážová místa. Odstup od dalších mužstev je už velký," připustil středopolař Aleš Nešický, že větší ambice, než baráž už Karviná asi těžko může mít.

Slezané do jara vstoupí na hřišti mistrovské Slavie, klíčové pro ni budou ale následující dvě kola, ve kterých doma přivítá Jablonec a vycestuje do Teplic. Pokud v nich získá šest bodů, může se nakopnout. Jestliže vyhrát nedokáže, bude to s velkou pravděpodobností znamenat definitivní konec nadějí.

Reklama

Související témata: