Hlavní obsah

Komise rozhodčích má jasno: Sparta penaltu kopat neměla, gólu Plzně předcházel ofsajd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty neměli podle komise rozhodčích v sobotním utkání 28. kola první ligy na Slovácku kopat penaltu po souboji Sinjavského s Haraslínem. "Pokutový kop byl nařízen chybně, nejednalo se o přestupek," poukazuje v pondělním komuniké předseda komise Radek Příhoda. Hlavním sudím byl Ondřej Berka, u videa seděl Jan Machálek s asistentem Markem Podaným.

Sparta ztratila na Slovácku první příčku tabulkyVideo: Sport.cz

 
Článek

Domácí dlouho vedli, ale odolávali tlaku soupeře. Kapitán Ladislav Krejčí mladší penaltu proměnil a zajistil Spartě aspoň bod za remízu 1:1.

"Penaltový zákrok nechci komentovat. Jen se zeptám, nač tu bylo video, když se na něj rozhodčí nebyl v tomto případě podívat?" stěžoval si Martin Svědík, trenér Slovácka.

Zápas Plzeň - Zlín tématem v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Komise dala jeho námitkám za pravdu.

Pokud jde o víkendové zápasy, k další chybě došlo v utkání Plzeň - Zlín (4:0). Viktoria neměla zahrávat standardku, z níž domácí kapitán Hejda otevřel skóre. Asistent neodmával ofsajd Matěje Vydry, hra tedy pokračovala a domácí dali po následné standardní situaci úvodní gól zápasu. "Asistent měl signalizovat ofsajd domácího hráče. VAR neintervenoval, protože branky nebylo dosaženo v rámci jedné útočné akce," říká Příhoda.

Zápas řídil Michal Křepský s asistenty Janem Váňou a Janem Dohnálkem.

Ve zbylých případech víkendového kola sudí nechybovali.

Reklama