Hlavní obsah

Končí další borec ze zlaté plzeňské party! Kariéra byla dlouhá, je čas přenechat to mladším, řekl Rezek

Zkraje sobotního zápasu příbramský Radek Voltr prostřelil teplického brankáře Kočího, vzápětí se se spoluhráči rozběhl k lavičce. Nad hlavami jásajících Středočechů vlál dres s číslem 17 se jmenovkou REZEK. Znamenalo to, že 39letý záložník končí kariéru? „Na devadesát procent končím," uvedl Jan Rezek po utkání, které skončilo remízou 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Rezek z Příbrami během utkání 25. kola Fortuna ligy s Baníkem Ostrava.

Článek

Podle informací Sport.cz byl sobotní duel 34. kola fotbalové ligy pro Rezka poslední téměř na 100 %. Muselo by se stát něco mimořádného, aby svoje rozhodnutí přehodnotil. S nejvyšší pravděpodobností pověsí kopačky na hřebík. S kariérou se tak rozloučil stylově: na místě, odkud vstoupil do velkého fotbalu. Na Stínadlech.

"Oznámil jsem majiteli klubu panu Starkovi, že po sezoně se rozhodnu. Je možné, že po týdnu volna si všechno rozmyslím, ale momentálně jsem rozhodnutý, že skončím. Už jenom, že poslední ligový gól jsem dal Teplicím v prvním kole a poslední ligový zápas jsem odehrál na Stínadlech, je takové znamení. Tím to všechno dává smysl. Kariéra byla dlouhá, je čas přenechat to mladším klukům," prohlásil Rezek.

„Uvidíme. Réza si nechal čas na rozmyšlenou, chce se domluvit s rodinou, utřídit si myšlenky," nevzdává se pokračování Rezkovy kariéry trenér Jozef Valachovič. „Já první gól s dresem Rézy nešel slavit, tak doufám, že končit nebude," doplnil obránce Karel Soldát, autor druhé příbramské trefy.

Rezek patří do zlaté plzeňské party kolem Pavla Horvátha, získal s ní premiérový titul. S Horváthem prošel úspěšně třemi kluby, bývaký lídr Viktorie si ho poté dobíral, že Rezka tahá s sebou jako kouli na noze.

Čtvrtfinalista EURO 2012 prošel 11 kluby, působil v Rusku, na Kypru a v Číně. Je trojnásobným českým mistrem (2x Sparta, 1x Plzeň), s Viktorií navíc vyhrál domácí pohár. Pokud svoje rozhodnutí nepřehodnotí, bude mít v kolonce startů v české lize číslo 335. Vstřelil v nich 48 gólů.

„S Rézou se známé léta, scházíme se i mimo hřiště. Po zápase jsme se krátce bavili, podali ruku. Potom si určitě zavoláme a půjdeme na pivo," pronesl teplický záložník Admir Ljevakovič. Také pro sympatického Bosňana byl sobotní duel poslední v profesionálním fotbale. Ukončení kariéry však avizoval už před několika měsíci.

„Chtěl jsem se pochopitelně rozloučit vítězstvím, ale protože jsme prohrávali už o dva góly, jsem za remízu rád. Mám tak stejný počet výher i proher. Nechtěl jsem končit s negativní bilancí," uvedl Ljevakovič.

Reklama

Související témata: