Hlavní obsah

Konečně klidný zápas! A to jsme ještě nedali penaltu, pochvaloval si Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Po dlouhé době si užil klidný zápas. Plzeň vítězí v této sezoně většinou o jediný gól, o tři body se třese do poslední vteřiny. V sobotním duelu s Pardubicemi si kouč Michal Bílek nervy ušetřil, Viktoria využila brzké vyloučení hostujícího Čiháka a s přehledem vyhrála 4:0. Navíc Bucha zahodil penaltu, Chorý nastřelil tyč a Beauguel nůžkami břevno.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňská fotbalová radost během utkání 23. kola s Pardubicemi.

Článek

Kvitujete, že jste si po delší době mohl zápas užít?

Výsledek je dobrý, řadu dalších šancí jsme neproměnili. Škoda, že jsme nedali penaltu. Po ní jsme měli nervózní úsek hry, ale potom jsme se do utkání dostali a zvládli jsme ho.

Zahrával by pokutový kop faulovaný Beauguel, pokud by byl zdravý na hřišti?

Máme na penalty určených několik hráčů. Pravděpodobně by však šel kopat Bogy, kdyby zůstal na hřišti. V předchozích zápasech penaltu pokaždé proměnil. Buchič (Bucha) je na tréninku proměňuje s přehledem. Bohužel, stalo se.

Byla klíčem k výhře červená karta padubického Čiháka ze dvacáté minuty?

Pardubice by se pravděpodobně bránily i v jedenácti, ale nabízelo se, že se po vyloučení ještě víc zatáhnou. Důležité bylo, že jsme při dobývání jejich branky brzy vstřelili dva góly. Pak bylo utkání víceméně rozhodnuté.

Útočník Beauguel musel jít v závěru ze hřiště kvůli krvácející ráně. Byl naštvaný, když ho rozhodčí vykázal ven. Proč?

Bogy krvácel hodně. Asi by ani tak neodehrál celé utkání, ale nechtěl jít dolů. Mohl dát branku a měl by lepší pocit, ale tekla z něj krev. Když ho na to rozhodčí upozornil, bylo vidět, že se mu to nepozdávalo. Chtěl ještě hrát. Nastoupil po dlouhé době od začátku, chtěl vydržet na trávníku co nejdéle. I tak podal dobrý výkon.

Vnímá Beauguel bitvu o krále střelců?

Pochopitelně, na korunu krále střelců myslí. Pokud by byl zdravý, nějaký gól by už na jaře přidal. Přemýšlí o tom, ale na prvním místě má tým, jako všichni ostatní. Je to pozitivní kluk, raduje se i z těch gólů, co sám nevstřelí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Dominik Kostka z Pardubic a Jan Sýkora z Plzně.

Vzhledem k návrat na první místo, mrzí vás stále ztracené dva body na Spartě?

Hodně nás všechny remíza mrzelo. Zápas jsme měli dobře rozehraný, podali jsem velmi dobrý výkon. V závěru jsme však dostali dvě branky. V některých předchozích ukáních jsme ale zase měli štěstí my.

Jak to vypadá s brankářem Jindřichem Staňkem, který musel po srážce se soupeřem střídat a odjet do nemocnice?

Byl otřesený, ale snad bude všechno v pořádku. Chtěl chytat dál, tomu rozumím, bohužel bolest byla silnější a musel střídat.

Nakolik jste byl spokojený s nováčky Matejem Trusou a Liborem Holíkem?

Holas odehrál velmi dobré utkání, byl aktivní, dával výborné centry. Podal skvělý výkon. Matej je nepříjemný, rychlý hráč s velmi dobrým zakončením. Škoda, že v jedné situaci promáchl, hned mohl dát branku.

Související témata:
  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.