Hlavní obsah

Konečně výhra. Hapal ale ví: Žádné uspokojení, čeká nás tvrdá práce. Chválil premiérového střelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sedmi nezdarech konečně důvod k úsměvu. Fotbalisté Baníku Ostrava dokázali zvítězit 1:0 na Slovácku a získali důležité body v boji o místa mimo skupinu o záchranu. Trenér Pavel Hapal ale nadšení mírnil. Ví, že jedna vlaštovka jaro nedělá.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Hapal.

Článek

Jak velkou vzpruhou triumf na půdě silného soupeře je?

Jsem spokojený s výsledkem, který jsme hrozně dlouho potřebovali. Nejen za kabinu, ale také za skvělé fanoušky, majitele klubu, sportovní vedení. Předchozí zápasy jsme dělali hodně chyb a nedávali góly, ale nic jsme ještě nevyhráli. Teď jeden zápas a je potřeba se znovu připravit.

Může v kabině panovat alespoň malé uklidnění?

Vůbec, žádné. Čeká nás tvrdá práce. Jasně, máme těžký program, ale myslím, že v lize může každý porazit každého. Možná jen Sparta a Slavia jsou odskočené.

Zmínil jste spokojenost s výsledkem, máte stejné pocity i z výkonu?

Slovácko je velice kvalitní tým, věděli jsme, že měli nabitý program, když ve středu hráli v Jablonci, což je určitě stálo hodně sil, proto jsme chtěli hrát fyzicky. Věřili jsme, že pokud neuděláme chybu, tak jsme schopni utkání zlomit. Dali jsme gól po rohu, obecně jsme byli hodně nebezpeční ze standardek. Mrzí mě ale, že jsme zápas nerozlouskli dřív, protože tam byla tutovka Plavšiče, kdy nevím, proč si míč přebíral, mohl zakončit z první. Závěr mohl být v klidu, takhle byl hodně hektický.

Mluvíte o nedorozumění v obraně, které vyřešil gólman Letáček faulem mimo pokutové území?

Nevím, jak to tam kluci řešili. Ale hrkalo ve mně ve více případech, ztratit zápas ve třetí nebo čtvrté minutě nastavení by byla obrovská škoda.

Určitě potěší druhé čisté konto v řadě.

Kluci se rvali o každý centimetr. Byly tam i chyby, občas jsme hodně kazili jednoduché míče a nebyli přesní v kombinaci. Jinak celá defenziva hrála velmi zodpovědně, Slovácko moc šancí nemělo.

První ligový gól si připsal stoper Eneo Bitri, jenž do Baníku dorazil v zimě z albánského celku FK Partizani. Může ho to nakopnout k lepším výkonům?

Také měl své zdravotní potíže, vypadl z tréninku, následně přišel svalový problém. Je to pak těžké, když vypadávají hráči ze základu a lepíte obranu, jak se dá. Ale Bitri dnes předvedl dobrý výkon, vše odhlavičkoval, neudělal snad jedinou chybu, jsem spokojený.

A co říci k útočníkovi Muhamedu Tijanimu? Opět měl mnoho šancí, vybojoval hodně míčů, ale v lize se netrefil od začátku října.

Je neskutečně pracovitý, bohužel mu chybí klid v koncovce, kdy není odměněný vstřelenou brankou. Máme však dva výborné útočníky, kdy Ladislav Almási se do toho ještě dostává, zlepšuje se fyzicky i běžecky, protože neměl přípravu a pak byl nemocný.

Reklama