Hlavní obsah

Konfrontace se špičkou? Hořká porážka, glosuje Galásek tradiční problém Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Majitel klubu Václav Brabec vyhlásil jasný cíl bojovat o návrat do evropských pohárů. Problém ostravského Baníku je ovšem stále stejný. Jakmile narazí na týmy z čela české ligy, nestačí na ně. Ve skupině o titul mu patří s odstupem pátá příčka, z níž cesta do fotbalové Evropy nevede.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gigli Ndefe z Baníku Ostrava a trenér Baníku Ostrava Tomáš Galásek během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Naposledy Ostravským nastavila zrcadlo hladká porážka na Spartě. Experty ve studiu O2 TV Sport výkon Baníku rozčaroval. „Vůbec jsem nepochopil, kam Baník míří, co chce hrát," divil se Horst Siegl a Petr Švancara mu přizvukoval.

Dvě kola před koncem základní části došla vedení trpělivost a trenéra Ondřeje Smetanu nahradili jeho asistenti v čele s Tomášem Galáskem. „Náš cíl je dohrát sezonu se ctí, a hlavně zlepšit herní projev," avizoval kouč, který má dokončit sezonu.

Jeho tým byl ovšem v úvodním kole nadstavby neškodný. „Hořká porážka," kaboní se Galásek. „Chyběla nám myšlenka ve finální fázi, větší kreativita, více pohybu a schopnost poradit si."

Po sobotě tak jeho tým dál ztrácel na čtyřku osm bodů...

„Před zápasem jsem mužstvo motivoval, že když vyhrajeme, tak Slovácko má před sebou těžký zápas v Plzni. A příště jedeme k nim. Představa odstupu pěti bodů byla příjemnější, než je aktuální realita, která možná zůstane osmibodová," tuší Galásek.

Porážku zmírnil až v závěru nastavení kanonýr Almási po kiksu domácího gólmana Heči.

„Výsledek 3:1 neodpovídá stavu na hřišti, protože jsme měli držení míče v prvním poločase," míní Galásek.

„V některých situacích hráčům chybělo sebevědomí. Odvedli jsme ale kvalitní práci, šli jsme nadoraz. Ve druhém poločase jsme se snažili něco změnit, protože jsme přijeli na Spartu zvítězit. Dostali jsme ji ale do velkých šancí a dvakrát inkasovali. Je to hořké. Máme na čem pracovat," dodává zklamaně.

Reklama

Související témata: