Hlavní obsah

Galásek: Premiéra? Podívejte, jak se ze mě kouří!

Trenérský křest ohněm. Ve středu převzal tým po odvolaném kouči Janu Smetanovi, v neděli vedl Tomáš Galásek Baník do bitvy s Plzní. Premiéra v roli hlavního kouče mu výsledkově nevyšla, Ostrava padla v Doosan Aréně 1:2. Aniž by vystřelila na bránu. Gól hostů totiž „zařídil" vlastencem domácí obránce Havel.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Ostravy Tomáš Galásek s hráči děkuje divákům.

Článek

„Moje premiéra? Podívejte, jak ze mě ještě kouří," culil se Galásek. „Jsem však rád za kluky, odvedli v Plzni dobrou práci. Týden byl hektický, snažil jsem se je připravit tak, aby věděli, co mají hrát," dodal někdejší reprezentační kapitán.

Baníku po sérii pěti zápasů bez výhry uteklo čtvrté Slovácko na osm bodů, na hráče padla psychická deka. I proto se snažil Galásek se svými asistenty odlehčit před duelem v Plzni atmosféru. „Chci od nich, aby hráli víc fotbal. Aby si víc dovolili. Musím na ně tlačit, aby se o to snažili. Jenže v Plzni končila snaha na technických dovednostech hráčů. Ztráceli jsme hodně míčů," podotkl Galásek.

Přesto s Baníkem sahal na půdě druhého týmu tabulky po bodu. Na gól Mosquery z prvního poločasu odpověděli hosté díky vlastnímu gólu Havla. Nepohlídali si pak ale brejk Viktorie, z něhož rozhodl Bucha.

„Když uděláme dvě individuální chyby, nemůžeme si myslet, že budeme v Plzni bodovat. Plzeň nás přetlačovala v soubojích, měla většinu odražených míčů. Do šancí jsme se skoro nedostávali, v ofenzívní fázi je na čem pracovat. Ale stáli jsme proti silnému soupeři, který nás do ničeho nepustil. Přesto byl zápas otevřený až do konce," sdělil Galásek.

Koleno drží, oddechl si Takács

Vzhledem k absenci stoperů Lischky se Svozilem, nasadil do středu obrany od začátku Ladislava Takácse. Host ze Slavie hrál první ligu po sedmi měsících, během nichž pracoval na návratu po operaci kolene. „Byla to pro mě náročná zkouška, koleno ale drží," pochvaloval si Takács, který zvládl 75 minut. Dál nechtěl pokoušet osud.

„Cítil jsem únavu, nechtěl jsem riskovat," uvedl Takács, který vytvořil stoperskou dvojici s Pokorným. „Nemyslím, že jsme propadli. Ale jsou tam věci ke zlepšení, musíme se sehrát víc," pronesl zkušeý obránce.

Baník uzavře základní část ve středu doma s Jabloncem, v sobotu ho čeká úvodní duel nadstavby na Spartě. Vzhledem k neúspěšné sérii i četným absencím se zdá pravděpodobné, že pátá příčka už mu zůstane přisouzena.

„Budeme se snažit dohrát sezonu se ctí, i když nebude jednoduché rovnat se silným soupeřům v první skupině nadstavby. Každopádně Jablonec teď chceme zvládnout, aby fanoušci zase viděli Baník, který vyhraje, který jde za svým cílem," podotkl Galásek, který nechce spekulovat, zda u mužstva zůstane i pro příští sezonu. „Do konce sezony se ode mě nedozvíte nic konkrétního. Pak se uvidí," uzavřel ostravský kouč.

Reklama

Související témata: