Hlavní obsah

Koreš zvládl s novým týmem tři tréninky a hned zařídil Dynamu bod

České Budějovice

Fotbalista Štěpán Koreš teprve ve čtvrtek posílil České Budějovice a s novými spoluhráči zvládl jen tři tréninky, přesto v nedělním duelu úvodního kola první ligy s Libercem nastoupil v základní sestavě a patřil k nejlepším hráčům na trávníku. Svůj povedený výkon korunoval premiérovým gólem za Dynamo, jímž srovnal na 1:1 a zařídil nováčkovi bod.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Dzon Delarde z Liberce a budějovický Aleš Hanzlík (vpravo) bojují o míč v utkání prvního kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

"Jsem rád, že jsem se trefil. Samozřejmě to budu mít trošku dražší v kabině, s tím počítám. Ale jsem rád, že jsem se prosadil," řekl novinářům Koreš.

Trefil se ve 43. minutě, kdy využil zaváhání libereckého brankáře Lukáše Hrošša, jenž nedůrazně vyrazil míč před sebe. "Nebylo to tak úplně jednoduché. Musel jsem to prostě trefit, zapadlo to za tyč. Měl jsem trošku štěstí, málem jsem trefil hráče, který tam dobíhal," prohlásil.

I když do Dynama přišel teprve před třemi dny na hostování z pražské Slavie, žádná nesehranost s týmem na něm nebyla vidět. "Měli jsme spolu jen tři tréninky. Kluci mě vzali dobře, uvidíme, jak to bude pokračovat," uvedl Koreš. Spoluhráče už poznal. "Myslím, že jsem to docela zvládnul. U někoho si ještě hned nevybavím, kdo to je, ale v základní sestavě vím, o koho se jedná," řekl s úsměvem.

S bodem spokojenost

Remízu na úvod ligy bral. "Myslím, že jsme hráli celkem dobře. Očekávání byla velká, myslím, že jsme to zvládli. Měli jsme docela dost velké šance, ale Liberec nás také dokázal zatlačit, hlavně centry ze strany. S bodem spokojenost," uvedl pětadvacetiletý záložník.

Rodáka z Písku těší, že může hrát ligu právě na jihu Čech. V hledišti dnes měl trojnásobnou podporu. "Dorazili táta, ségra a bratranec. To jsem byl rád. Mamka jako tradičně zůstala doma. Ta to hodně prožívá, tak radši zůstala doma," dodal Koreš.

Reklama