Hlavní obsah

Korunu krále střelců loni získal, po dvou letech Kozák opouští Spartu

Praha
Aktualizováno

Se slávistou Musou se loni podělil o korunu krále ligových střelců. Do posledního zápasu sezony proti Brnu dnes sice Libor Kozák kvůli zranění nezasáhne, utkání ale i tak bude příležitostí pro fanoušky na stadionu, aby se s útočníkem symbolicky rozloučili. Internacionál totiž ve fotbalové Spartě po vypršení smlouvy končí. Letnou opouští přesně po dvou letech. Klub zprávu avizuje na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kozák ze Sparty Praha oslavuje gól během utkání s Karvinou.

Článek

Těsně před koncem sezony má jasno. Tady končí. „Budu na Spartu vzpomínat jen v dobrém. Byly to dva roky nahoru dolu, ale jsem za zkušenost rád. Poznal jsem obrovský klub, klub s největší historií v Česku. Odcházím s dobrými vzpomínkami," říká Libor Kozák pro klubovou televizi.

Na den přesně před dvěma lety dorazil na Letnou a jako volný hráč podepsal dvouletou smlouvu. „Příchod do Sparty pro mě znamená obrovskou motivaci, moc se na angažmá těším," řekl hned po svém příchodu zkušený útočník, který v minulosti oblékal třeba dres Lazia Řím nebo Aston Villy. Do Sparty přišel z Liberce, kde za půl roku nastřílel sedm branek.

Ve své první sezoně na Spartě patřil k oporám základní sestavy a na rukávu také při absenci zraněného Bořka Dočkala nosíval kapitánskou pásku. Na startu angažmá se sice potýkal s nižší střeleckou produktivitou, ale nakonec se skvěle rozstřílel a se čtrnácti brankami se stal králem kanonýrů ligového ročníku 2019/2020.

„Je škoda, že jsme teď dlouho hráli bez plných tribun. Ale celkově chci říct, že jsem měl dobrý vztah s fanoušky, podporovali mě. Když jsem to pak potvrdil góly, bylo to s nimi vždycky příjemné," děkuje fanouškům za podporu.

Skvěle se mu vydařil třeba domácí zápas proti Karviné, v němž během 45 minut stihl nastřílet tři branky. Dva góly dal i Teplicím, Jablonci a Českým Budějovicím. Čtyři góly zaznamenal v minulé sezoně také v MOL Cupu, kde se trefil i v semifinále proti Plzni. Ve vítězném finále v Liberci odehrál 60 minut a se spoluhráči oslavil zisk trofeje.

Foto: Sparta Praha

Sparťanský kanonýr Libor Kozák s trofejí pro nejlepšího střelce ligy.

V aktuální sezoně stihl Kozák jen 400 ligových minut, během kterých dal čtyři branky. Na vině byly hlavně zdravotní problémy, zranění ho vyřadilo i z většiny jarní části. Svůj poslední zápas za Spartu odehrál v březnu při bezgólové remíze v Českých Budějovicích.

Se Spartou se loučí s bilancí 54 odehraných zápasů a 22 vstřelených branek, z toho v lize rozvlnil síť soupeřů celkem osmnáctkrát.

Reklama

Související témata: