Hlavní obsah

Kotalovi zlomili v Edenu nos. Jeho žolík pro derby letí k porodu

Praha

První výhra nejen po čtyřech soutěžních zápasech, ale také pro nového trenéra. Fotbalisté pražské Sparty před nedělním ligovým derby na Slavii ve čtvrtfinále MOL Cupu smetli Baník 5:0. „Určitě úleva. Důležitá výhra hlavně pro hráče. Uvědomili si, že když budou pracovat s takovým nasazením, s jakým jsme od začátku do utkání vstoupili, mělo by jim to přinést úspěch,“ zdůrazňuje Václav Kotal.

V roli trenéra Sparty poprvé, jako hráč už to zažil. Jakou bolestivou vzpomínku má Václav Kotal na derby? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jako kouč prvního týmu Sparty půjde proti Slavii poprvé. Derby dobře poznal během hráčské kariéry. Na Letné dokonce dal sešívaným gól, jen si přesně nepamatuje, jak zápas skončil.

„Už ani nevím, nejspíš 1:1, ne? A gól jsem dal tuším z penalty," lovil Václav Kotal v paměti po duelu s Baníkem.

Pohled do statistik říká, že se trefil 18. května 1981, jenže Zamazal a Hotový tehdy připravili Spartě porážku 1:2.

Musím dneska tým pochválit. Teď bude jenom důležité takové výkony zopakovat, říká Bořek DočkalVideo: Sport.cz

Na červenobílé má i jinou vzpomínku.

„Taky mně na Slavii zlomili nos... Myslím, že při mém prvním derby v Edenu, když za ni hrál Franta Cipro a měli stoperskou dvojici Mareš - Luža. Taky dobrá památka na derby venku," šklebí se kouč a sahá si na nos.

Švéd spěchá do porodnice

Po středeční kanonádě se sparťanům přece jen pojede do Vršovic o něco líp. Gólem z penalty, asistencí a celkově znovu vydařeným výkonem se na ní podílel David Moberg Karlsson.

Kotal ovšem neví, zda svého žolíka bude moci vůbec vytasit.

„David čeká rodinu a odletí do Švédska k porodu. Uvidíme, kdy se vrátí," avizuje nefotbalovou komplikaci.

Baník dostal od Sparty facku. Ale asi dobře, že nás to potkalo v poháru a ne v lize, říká trenér Luboš KozelVideo: Sport.cz

Ze stejného důvodu mužstvo před duelem v Olomouci opustil brankář Heča, zápas ovšem stihl.

I když červenobílí na jaře už dvakrát prohráli, pořád ligu jistě vedou a budou jasným favoritem.

„Do derby jdeme vždycky s pokorou. Respektujeme sílu Slavie. Zanalyzujeme si její utkání. Poslední zápas asi ne. Bude hrát čtyři až pět jiných hráčů," tuší Kotal u rivala razantní reakci na porážku na Slovácku.

Reklama