Hlavní obsah

Koubek: Selhání, vrchol zmaru. Umřeli jsme na produktivitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po euforii v Záhřebu přišlo rychlé vystřízlivění. „Nepochopitelné, co jsme nedali,“ říká trenér fotbalové Viktorie Plzeň Miroslav Koubek po nečekané prohře doma 0:1 s Karvinou. Západočeši nezískali body podruhé za sebou, v minulém kole padli 0:3 v Liberci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek.

Článek

Jak si druhou ligovou ztrátu vysvětlujete?

Musím ocenit výkon soupeře v čele s gólmanem Holcem. My jsme zahodili mnoho příležitostí. Bylo vidět, že Karviná větřila šanci, i s ohledem na to, že můžeme být unavení. Na to se ale vůbec nechci vymlouvat. Do utkání jsme se dostávali pomalu. Totálně jsme selhali v produktivitě, efektivitě a ve finálních fázi. Některá řešení zakončení jsem až nechápal. Hlavně na to jsme umřeli. Nepochopitelné, co jsme nedali. Připomíná mi to zápasy, jaké Plzeň hrála na jaře. Fotbal je o gólech. Jsme zklamaní, ale můžeme si za to sami.

V dalším kolem jedete na Slavii, je prohra v tomto ohledu komplikací?

Velkou. Nevyužili jsme ztráty týmů kolem nás. Promrhali jsme šanci upevnit si pozici v tabulce. Je to zápas, který mě bude hodně dlouho mrzet. Ukázalo se, že nám chybí Rafiu Durosinmi, náš nejlepší střelec.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté karviné se radují z gólu na 1:0 v utkání s Plzní.

Jak jste zmínil, v zakončení to Plzni opravdu drhlo.

Soupeř hrál velice slušně, vycházely mu nějaké věci. My jsme měli za stavu 0:0 také možnosti, bylo potřeba jít do vedení. Věřím, že kdybychom ještě v závěru třeba v 85. minutě dali na 1:1, tak ještě vyhrajeme, Když si vzpomenu na šanci Jana Kopice v závěru, tak to je vrchol zmaru. Takové situace se musí proměnit.

Srazil vás odvolaný gól Tomáše Chorého těsně před přestávkou?

Člověk už se raduje, že jde do šatny s náskokem, jenže pak přijde zklamání. Neviděl jsem to, ale pokud rozhodčí usoudil, že tam byl faul, tak tam asi byl. Na to se určitě nemůžeme vymlouvat.

Stejně jako v Záhřebu chytal 18letý Viktor Baier, má za sebou ligovou premiéru. Jste s jeho výkonem spokojený?

Ano, rozhodně. Za inkasovaný gól nemůže, tam byl problém v nedůslednosti v obranné činnosti. Dvě nebo tři situace ještě svým správným postavením zachránil, dobrý ligový výkon.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.