Hlavní obsah

Kováčově družině nevyšel pokus o nápravu pohárového fiaska. Musíme mužstvu dodat sebedůvěru, ví kouč Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě pořádné facky hned v úvodu nového trenérského angažmá. Pardubice pod vedením bývalého reprezentanta Radoslava Kováče nedokázaly odčinit nečekaný výbuch v MOL Cupu s Velvary, hrajícími až třetí nejvyšší soutěž, a prohrály také prvoligové utkání proti Bohemians. Hráči tak nedokázali navázat na minulý ročník, kdy Klokany porazili hned třikrát, což jim výrazně pomohlo v boji o záchranu. „Hráči mají kvalitu, věřím, že se vše obrátí,“ hledal naději 42letý kouč.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zklamaný Matěj Helešic z Pardubic. Ilustrační foto

Článek

Pardubické zvony již hlasitě bijí na poplach, pouhopouhá jedna výhra po devíti kolech je odsoudila na beznadějně poslední pozici v tabulce Fortuna Ligy, přičemž na patnácté Budějovice ztrácejí již osm bodů. V utkání s Bohemians sice sahali alespoň po remíze, neefektivita v zakončení a parádní pumelice šajtlí Adama Jánoše je ale odsoudily k porážce 0:1.

„Byl to zápas o prvním gólu. Měli jsme několik šancí, pak jsme ale inkasovali nádhernou branku, a i když jsme si i poté vytvořili další příležitosti, nedokázali jsme žádnou z nich proměnit. Chtěli jsme z utkání získat minimálně bod a nemáme nic," hodnotil průběh zápasu zklamaně Kováč.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Pardubický obránce Robin Hranáč se snaží uhlídat soupeře z Bohemians v utkání 9. kola první fotbalové ligy.

Kromě tutovky kapitána Pavla Černého těsně před poločasovým hvizdem byl blízko ke skórování i Dominik Kostka, jenž se tak mohl trefit proti celku, který jej pro velký fotbal vychoval. Svoji prudkou hlavičku po centru Vojtěcha Sychry ale namířil jen do břevna. „Bohemku jsme do ničeho nepustili a pokaždé nám chyběl ke gólu kousek, navíc jsme měli velký tlak v závěru. Je to škoda," smutně konstatoval Kostka, který odehrál celé utkání na pozici halvbeka.

Kouč Pardubic měl pak jasno, na čem během reprezentační pauzy se svým mančaftem zapracuje. „Určitě se budeme soustředit na zlepšení koncovky. Již se nám daří dostávat v útoku více hráčů do vápna, jen musíme být produktivnější. Dále se zaměříme na to, abychom do hráčů dostali více sebevědomí, protože fotbal hrát umí. Pak věřím, že výsledkovou krizi zlomíme," uzavřel Kováč, jehož svěřence čeká 2. října důležitý duel na půdě Teplic.

Reklama

Související témata: