Hlavní obsah

Kovaný sparťan hodil rukavici Dánovi. Klíč od Prahy jako největší motivace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulou sezonu opět zakončili bez zisku trofeje. Pro jedno cenné symbolické ocenění si ovšem se zpožděním rádi došli. Fotbalisté Sparty v úterý po poledni na Staroměstské radnici od primátora Zdeňka Hřiba převzali klíč od Prahy za květnové vítězství v ligovém derby nad Slavií 2:1 v posledním kole nadstavby. Rudí tak porazili sešívané potřetí ze čtyř derby v sezoně. V Edenu však v lize vyhráli po dlouhých devíti zápasech, poprvé od mistrovského roku 2014.

Sparťanské povzbuzení do nové sezony? Klíč od Prahy.Video: Sport.cz

 
Článek

Jako hráč přišel rodák ze Vsetína do Sparty v osmnácti letech a s krátkými přestávkami v ní v různých funkcích působí dodnes. Dvaapadesátiletý Michal Horňák během hráčské kariéry získal na Letné deset mistrovských titulů, z toho sedm v samostatné lize.

Je tak docela symbolické, že právě kovaný sparťan dokázal jako zastupující kouč po odvolání Pavla Vrby dobýt Eden, o což se jeho předchůdci v lize osm let marně pokoušeli.

„Je mi ctí, že jsem mohl vést mužstvo, které porazilo Slavii. Chtěli bychom v příště sezoně klíč obhájit,“ usmívá se trenér, který se po nástupu Briana Priskeho k prvnímu týmu opět vrátil na lavičku druholigového béčka.

Dalšími členy sparťanské delegace byli v Brožíkově sále vedoucí týmu Miroslav Baranek, hráči Dávid Hancko, Ladislav Krejčí mladší a ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Derby už je sice pár týdnů minulostí, vzpomínky jsou však stále živé. Především na Hložkův vítězný gól, který dal Slavii vůbec poprvé v kariéře těsně před svým odchodem do Leverkusenu.

„Nechytatelná bomba z přímého kopu byla posledním Adamovým dotekem s míčem ve Spartě, v jeho kariéře se tak všechno na závěr jedné periody krásně spojilo,“ poukazuje Hancko.

Foto: sparta.cz

Adam Hložek byl ihned po svojí trefě spoluhráči odchycen a skolen na trávník...

Horňák každopádně hodil rukavici i Dánovi, který ho jako trenér nastálo u áčka vystřídal. Hráči rozhodně klíč od Prahy berou jako velkou motivaci do další sezony.

„Doufám, že už tady nikdy nebudeme. Znamenalo by to, že budeme dál jenom vyhrávat. Snad to tak bude,“ culí se Krejčí.

Ceremoniál na radnici totiž probíhá jen tehdy, pokud se majitel klíče mění.

Reklama